Oei: Addy van den Krommenacker stomdronken betrapt achter stuur

Addy van den Krommenacker, de couturier die onder meer de trouwjurk van Chantal Janzen heeft ontworpen, is stomdronken betrapt achter het stuur. “Maar dat vind ik privé.”

Addy van den Krommenacker © NPO

Bijzonder laakbaar gedrag: Addy van den Krommenacker, couturier van sterren als Chantal Janzen, is betrapt terwijl hij stomdronken achter het stuur zat. Hij heeft een boete en een rijontzegging gekregen én moest op een verplichte cursus van het CBR om te voorkomen dat hij zijn rijbewijs kwijtraakte. De oorzaak? De afgelopen, moeilijke jaren, zegt hij.

Grote klok

De failliet verklaarde Addy werd eind 2019 gedwongen om zijn winkels te sluiten. Tijdens die periode werd de fles kennelijk zijn beste vriend en ondanks dat toenemende alcoholgebruik bleef hij gewoon autorijden. En dat is hem op een avond heel duur komen te staan: de politie betrapte hem met veel te veel drank op achter het stuur.

Addy schrikt zich dood als de Weekend hem hiermee confronteert. “Dat is privé, ik vind het moeilijk om daarover te praten. Ik hang dat liever niet aan de grote klok. Natuurlijk drink ik, maar ik ben geen notoire drinker. Ik ben ooit in Duitsland aangehouden.”

Aan de drugs

Inmiddels is hij er sterker uitgekomen, aldus Addy. “Alle problemen die ik heb gehad, heb ik zelf overwonnen en daar ben ik trots op. Vaak hoor je over mensen met problemen dat ze aan de drugs zijn geraakt. Dan denk ik: gelukkig heb ik dat niet nodig gehad. Ik heb echt nog nooit in mijn leven drugs gebruikt.”

Het is niet zo dat Addy op het randje van de afgrond zat, benadrukt hij. “Dan heb je dat faillissement, natuurlijk zijn dat echt geen leuke zaken. Maar er helemaal doorheen gezeten heb ik niet. Ik geloofde toch altijd in mezelf. Dat meen ik echt. Maar nu, als ik terugkijk, denk ik wel: hoe heb ik dat allemaal kunnen hanteren?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Had u het rijbewijs van Addy van den Krommenacker afgepakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen