Patty Brard-serie krijgt héle slechte krantenrecensies: ‘Zo krukkig’

De dramaserie over het leven van Patty Brard krijgt echt héle slechte recensies van de kranten. Zowel de Volkskrant als het NRC geven twee sterren. “Het is heel krukkig.”

Patty Brard © MAX, RTL

Bevriende BN’ers lopen ermee weg, maar onafhankelijke recensenten vinden het niet om aan te zien: de dramaserie over het leven van Patty Brard. Na de nogal negatieve commentaren in RTL Boulevard – Rob Goossens vindt de serie er heel erg goedkoop uitzien – krijgt de televisiediva nu ook de landelijke dagbladen over zich heen.

Oppervlakkig

Het AD geeft de Videoland-serie over Patty slechts drie sterren, maar de Volkskrant en het NRC zijn pas écht meedogenloos. Die delen slechts twee (!) sterren uit. Oftewel: ze vinden het bagger. ‘Genoeg dramatisch seriemateriaal in ‘Patty’, maar de scènes zijn oppervlakkig en de dialogen krukkig’, kopt de Volkskrant.

Recensent Herien Wensink vindt dat regisseur Will Koopman in een té snel tempo tussen de tijdvakken schakelt. “Waardoor de kijker geregeld het gevoel voor de chronologie verliest. De snelle wisselingen maken ook dat scènes slechts oppervlakkig worden geschetst, en hun dramatische impact gering blijft.”

Fantasieloos

Het verbaast de Volkskrant-recensent dat de dialogen zo matig zijn, omdat er vijf schrijvers bij betrokken zijn. “Elk gesprek, elke confrontatie is fantasieloos rechtdoor bedacht.”

Herien vindt het heel erg TV Kantine-vibes hebben. “Waarom speelt de 38-jarige Eva van de Wijdeven een Brard van in de zestig? Het leidt tot ongelukkig gedoe met pruiken en visagie dat vaker afstoot dan overtuigt. Zelfs de charismatische Van de Wijdeven kan haar gezichtsprotheses niet wegspelen.”

‘Niet goed’

Wilfred Takken, de recensent van het NRC, noemt de serie simpelweg ‘niet goed’. “Het familiedrama is het meest dramatische deel van de serie. Maar het komt laat en wordt niet goed uitgebouwd. Wat de serie ook niet helpt, is dat Will Koopman de episodes in de blender heeft gegooid en steeds heen en weer springt in de tijd.”

Dat heeft geen énkele functie, schrijft hij. “Integendeel, het werkt verwarrend, en benadrukt dat diverse levensfases eigenlijk niets toevoegen.”

Onrealistisch

AD-recensent Peter van Brummelen is iets gematigder en geeft drie sterren. “Je moet als kijker even wennen aan de sfeer (die veel ingetogener is dan je zou verwachten bij een serie over lawaaipapegaai Brard), maar snel ga je erin mee.”

Maar de scène waarin een jonge Patty haar huid probeert te bleken? Die is volgens hem véél te stevig aangezet. “In de serie wordt doodleuk een halve fles chloor in het bad geleegd. Dat is niet heel realistisch, om het zacht uit te drukken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u meer dramaseries over BN'ers willen zien?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen