Viktor Brand na negen maanden nóg niet hersteld: ‘Dit is horror’

Viktor Brand is na negen maanden nog steeds niet hersteld van zijn afgescheurde achillespees. Hij spreekt van een ‘horrorblessure’. “Mijn kuitspier moest helemaal opnieuw opgebouwd.”

Viktor Brand © SBS

Het was vorig jaar zomer even flink schrikken voor Viktor Brand. De presentator van het programma met Frank Visser scheurde begin juni zijn achillespees en dat is een behoorlijk heftige blessure. Sterker nog: nu, negen maanden later, is hij nog steeds niet de oude. Hij loopt nog altijd twee keer per week bij een fysiotherapeut.

Horrorblessure

Zo’n gescheurde achillespees is niet mals, legt Viktor uit in de TROS Kompas. “Ik heb begin juni met tennissen mijn achillespees helemaal afgescheurd. Zeven weken in het gips, dan heb je geen kuitspier meer over. Die moest weer helemaal opgebouwd worden.”

Viktor hoopt uiteindelijk weer helemaal de oude te worden. “Ik kan nog lang niet alles en heb ook nog twee keer in de week fysiotherapie. Het is echt een horrorblessure.”

Confronterend

De blessure kwam voor Viktor extra hard aan. “Het was erg confronterend om afhankelijk te zijn en te merken dat je door je lichaam beperkt wordt. Zeker voor een controlefreak als ik. In die zeven weken ging ook onze hond Tapas hemelen, zo ongeveer mijn beste maat in het leven. Het was niet mijn beste tijd.”

Misschien was dat overlijden nog wel erger, aldus Viktor. “Als je zelf geen kinderen hebt, zoals ik, neemt zo’n dier een beetje die plaats in. Het is een halfjaar geleden, maar het verdriet overvalt me soms nog steeds en ik kan er moeilijk over praten. Het heeft er enorm ingehakt.”

25 jaar SBS 6

Het is de wens van Viktor om naar Spanje te emigreren, maar voorlopig is hij nog druk met tv-werk. “Ik ben al ruim 25 jaar in dienst van SBS 6 en heb heel veel verschillende programma’s gedaan die vaak gelukkig meer seizoenen liepen.”

Hij besluit: “Ik vind het erg fijn dat ik niet ieder jaar op zoek hoef naar een nieuw programma. Ik heb er nu een aantal die erg bij mij passen en ik vind het nog steeds het allerleukste vak dat er is.”

Instagram

Viktor op krukken:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen