Kees Tol verhuist mogelijk naar RTL 4: ‘Het lijkt een serieuze optie’

Het zou goed kunnen dat Kees Tol samen met zijn programma vtwonen de overstap maakt van SBS 6 naar RTL 4, stelt tv-autoriteit Tina Nijkamp. “Dat is een goede mogelijkheid.”

Kees Tol © William Rutten

Kees Tol boekt al jaren veel succes met zijn tv-programma vtwonen. Het is de visuele versie van het gelijknamige tijdschrift dat onder het uitgeversconcern DPG Media valt. En juist dat bedrijf is voornemens om de Nederlandse tak van RTL in handen te krijgen. Als ze daar toestemming voor krijgen, dan willen ze vtwonen natuurlijk niet bij SBS hebben.

Kees naar RTL?

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp, de voormalig zenderbaas van SBS 6, verwacht een transfer. “Gaat vtwonen naar RTL 4 na de fusie? Nou, dat zou kunnen, want vtwonen is een DPG-blad. Dat is van de uitgever DPG”, legt ze uit in de podcast Tina’s TV Update.

Ze vervolgt: “DPG gaat natuurlijk samen met RTL en het zou dus heel goed kunnen dat DPG zegt: ‘Nou, dat vtwonen gaan we leuk op RTL 4 of RTL 5 doen, in plaats van op SBS 6, want waarom zouden we de concurrent met ons succesvolle format en tijdschrift verder helpen?’ Dat zou inderdaad een heel goede mogelijkheid zijn.”

Contract

Liggen dat soort dingen niet heel erg vast? Tina: “Er is natuurlijk wel een contract getekend, maar ik denk wel dat vtwonen daar best wel makkelijk onderuit kan, omdat het programma de naam van het blad draagt.”

Ze besluit: “Mochten ze dat niet willen, dan kunnen ze altijd zeggen: ‘We stoppen met vtwonen’, en dan gaan ze het format iets aanpassen en dan zou het juridisch ook wel mogelijk moeten zijn om dat naar RTL 4 te verhuizen. Ik denk dat dat inderdaad een heel goede mogelijkheid zou kunnen zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kees Tol dan ook maar af en toe aan de desk van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen