Albert Verlinde doet stapje terug, heeft geen privéchauffeur meer

Albert Verlinde heeft een flinke stap terug gedaan: hij heeft tegenwoordig geen privéchauffeur meer, onthult de televisiester. “Nu heb ik een ander leven en rij ik weer lekker zelf.”

Albert Verlinde © RTL

Het was jarenlang flink aanpoten voor Albert Verlinde. Niet alleen was hij ene musicalgigant, maar als grondlegger van RTL Boulevard ook hét gezicht van de vooravond van RTL 4. Hij was jarenlang een soort supermens met een overvolle agenda en daardoor had hij geen tijd meer om zelf achter het stuur van zijn auto te zitten.

‘Het was fantastisch’

Albert heeft daarom jarenlang een privéchauffeur gehad, vertelt hij in In De Wandelgangen. “Dat is heel lang geleden, maar toen had ik echt twee banen tegelijkertijd en dat was echt niet vol te houden, maar nu heb ik een ander leven en rij ik weer lekker zelf. Het was wel fantastisch.”

Hij vervolgt: “Ik durfde het ook nooit hardop te zeggen dat ik dat deed, omdat mensen dan zouden denken: nou, nou, nou, hij met een chauffeur, ofzo. Maar het was voor mij ook een soort survival.”

Slapen op achterbank

Het was echt uitputtend, aldus Albert. “Ik deed de hele dag een theaterbedrijf, daarna RTL Boulevard en daarna moest ik nog naar voorstellingen toe. Als je niet uitkijkt val je in slaap achter het stuur. Ik heb heel vaak gewoon achterin tussendoor liggen slapen om naar het volgende te gaan.”

Het ging om werkweken van 80 of 90 uur, vertelt hij. “Ja, als het niet meer was. En nu? Nu echt heel anders. Ik denk een normale werkweek eigenlijk.”

Tierelier

Het gaat Albert nog steeds voor de wind. “Stars on Stage gaat als een tierelier. Ik ben heel trots. Het is van MediaLane van Iris van den Ende. Die hebben het bedacht, een nieuwe formule. En dat lukt bijna nooit, een nieuwe formule in tv-land. En hier zitten gewoon met uitgesteld kijken 1,3 miljoen mensen naar te kijken, dus dat is echt fantastisch.”

Waarom is dat programma zo’n succes? “Ik denk dat het goed verzorgd is, er zijn dansers en goede BN’ers die erin zitten, en het ziet er gewoon lekker uit op een vrijdagavond. Ik vind het echt leuk. Ja, serieus. Ik krijg ook allemaal berichten van de hele leiding van RTL, van: ‘Leuk’, en: ‘Gefeliciteerd.’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Een eigen podcast voor Albert Verlinde?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen