BNNVARA weet wat er nog meer komt over Khalid Kasem: ‘Taghi!’

BNNVARA weet wat er nog meer naar buiten dreigt te komen over Khalid Kasem en dat liegt er niet om, zegt media-insider Lars Duursma. “En ja, dat gaat ook over Ridouan Taghi.”

Khalid Kasem © SBS

De rechter buigt zich momenteel over de vraag of het AD nóg een artikel mag publiceren op basis van de uitgelekte opnames van Peter R. de Vries. Door het eerste artikel is de tv-carrière van Khalid Kasem in één klap ten einde gekomen – hij blijkt zich in zijn tijd als advocaat louche te hebben gedragen – en nu zit er een tweede artikel aan te komen.

‘Het ligt op straat’

Royce de Vries, zoon van Peter R. en oud-kantoorgenoot van Khalid, probeert dat tegen te houden. De rechter doet vrijdag uitspraak, maar zelfs áls hij al zou winnen, dan schiet hij er volgens communicatie-expert Lars Duursma weinig mee op. Volgens hem weten namelijk al veel te veel mensen over wat het AD precies wil gaan publiceren.

Er is twee weken geleden al om wederhoor gevraagd aan talloze partijen, legt Lars uit in de podcast De Communicado’s. Eén van die partijen was Royce en de vragen die hij gesteld kreeg waren voor hem aanleiding voor zijn huidige poging om het AD de mond te snoeren. “Maar er is aan veel meer partijen om wederhoor gevraagd.”

BNNVARA weet meer

Eén van die partijen is BNNVARA, stelt Lars. “Van één partij weten wij zeker dat ze om een reactie zijn gevraagd: BNNVARA. Op basis van die wederhoorvragen, weten ze daar vrij aardig wat de strekking zal zijn van het tweede AD-artikel. De vraag is natuurlijk: waarom wordt BNNVARA gevraagd om een reactie op dit artikel?”

Het antwoord is volgens Lars duidelijk. “Nou, dat is omdat het artikel over hun eigen presentator gaat. Het tweede AD-artikel gaat niet over Royce de Vries. Dat artikel gaat over Khalid Kasem. Dat is de focus van het artikel.”

Ridouan Taghi

Waarom spant Royce dan een kort geding aan en niet Khalid? Omdat hij zou vrezen voor zijn eigen veiligheid. “Iedereen met enig deductief vermogen kan direct bedenken in welke hoek die dreiging zit. Dat heeft natuurlijk alles te maken met Ridouan Taghi”, aldus Lars.

Khalid heeft vroeger met deze crimineel in de klas gezeten en is eerder al aan hem gelinkt; hij werd namelijk verdacht van het lekken van informatie aan zijn criminele organisatie. Als Khalid op de tapes bijvoorbeeld erkent dat hij tóch heeft gelekt aan Taghi, of dat er een nauwere band met hem bestaat dan bekend, dan kan Royce óók in de problemen komen.

Publiek geheim

Lars draait er niet omheen: hij weet welke info er over Khalid naar buiten dreigt te komen. “Juist doordat al best veel mensen nog voor de aankondiging van het kort geding – en dus ook voor het mededelingenverbod van de rechter – al wisten waar het artikel over gaat, is het onderwerp van het artikel inmiddels zeg maar een publiek geheim.”

Hij besluit: “Het gaat al behoorlijk rond. En ja, we gaan hier in deze podcast niet iets zeggen over de inhoud van het artikel, maar we kunnen op basis van gesprekken met mensen die het kunnen weten wel één ding in ieder geval bevestigen: het artikel gaat primair over Khalid Kasem. En ja, het artikel gaat ook over Ridouan Taghi…”

Oei, oei, oei. Kan iemand alvast een zwart balkje bezorgen bij een van Khalids pandjes?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als er toch een connectie blijkt te zijn tussen Khalid Kasem en Ridouan Taghi, vindt u dan dat BNNVARA hem moet ontslaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen