Gaat Angela de Jong te ver met bashen Khalid & Sophie? ‘Nee!’

Angela de Jong is meedogenloos voor Khalid & Sophie: zo’n beetje de helft van haar columns gaat de laatste tijd over dit ongelukkige talkshowduo. “Maar ga je niet een beetje te ver?”

Khalid Kasem, Angela de Jong en Sophie Hilbrand © NPO

Het is evident dat Khalid & Sophie geen talkshow is die een breed publiek aanspreekt. De presentatoren zitten er vooral voor hun eigen achterban. Maar is het niet de bedoeling dat Khalid Kasem en Sophie Hilbrand als dé vroege talkshow op dé grote publieke zender er voor iedereen zijn? Critici kunnen niet wachten tot Eva Jinek hen van de buis verdrijft.

‘Waarom, Angela?’

Eén van die critici is Angela de Jong. Zij kielhaalt het tweetal zo ongeveer in haar beruchte AD-columns en wordt daar nu op aangesproken door Wilfred Genee. “Over hardheid gesproken: je kunt hard zijn, maar je bent nu wel heel hard voor Khalid & Sophie, hè? Je maakt ze nu helemaal kapot”, zegt hij tegen haar in BNR’s The Friday Move.

Kan iemand de hypocrisieklok luiden? Ah, Wilfred vraagt het natuurlijk met een sarcastische ondertoon. Uitlokkend tegen Angela: “Die mensen worden nu met M vergeleken, gewoon richting de uitgang geduwd, bij het vuilnis gezet. Waarom doe je dat? Wat zit daarachter?”

Scherpe column

Angela reageert er serieus op. “Wat zit waar achter? Achter een scherpe column?”

Wilfred: “Om het zó hard aan te pakken. Die mensen doen ook hun best.”

Angela: “Ja, maar ja, als je ’s avonds om zeven uur een talkshow maakt, dan denk ik dat het grootste deel van de Nederlanders zich daar wel in zou moeten herkennen. Je kon van De Wereld Draait Door zeggen wat je wilde, maar als ze daar een politieke discussie aan tafel hadden, dan zaten er in elk geval verschillende smaken.”

Grachtengordelgeluid

Dat zie je bij Khalid & Sophie echt niet, aldus Angela. “En ik denk in dit tijdsgewricht, waar overal kloven tussen mensen lopen, dat je als publiek omroep toch enigszins de taak hebt om te zorgen dat je een soort hand uitsteekt, een brug bouwt.”

Wilfred is het daarmee eens: “Je hoort maar één geluid. Het grachtengordelgeluid, het linkse geluid.”

Angela: “Ik heb wel het idee dat daar echt actievoerders zitten die ons moeten overtuigen dat Nederland zo verschrikkelijk fout heeft gekozen (voor de PVV, red.). En het probleem is: de kiezer kiest altijd wat hij wil en de stemmer heeft altijd gelijk.”

‘Beter advocaat’

Als Khalid & Sophie straks van de buis gaat, wat moeten we dan eigenlijk met Khalid? “Het lijkt me een enorm aardige man en ik gun hem al het succes van de wereld, maar ik denk dat hij een betere advocaat is dan presentator”, aldus Angela.

Wilfred: “Hij speelt een presentator.”

Angela: “Ja, dat is het idee wat ik krijg.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen