Waarom is Sylvie Meis nog zo vaak in het nieuws? ‘Ze is wanstaltig’

Sylvie Meis heeft in Nederland nooit een succesvolle tv-carrière gehad en ook in Duitsland is ze geen grote tv-ster meer, maar waarom is ze dan nog zo vaak in het nieuws? “Ze is wanstaltig.”

Sylvie Meis © Instagram

Het is iemand die continu in het nieuws is, maar waarvan je geen idee hebt wat ze eigenlijk doet: Sylvie Meis. Haar laatste tv-klus in Nederland was in 2016, namelijk het programma Wedden Dat Ik Het Kan op SBS 6. “En in Duitsland was haar laatste klus Let’s Dance in 2017. Ja, je kan inderdaad zeggen dat ze niet zo veel meer doet op televisie.”

Voetbalvrouw

Aan het woord is Victor Vlam, de beruchte mediadeskundige van de vlijmscherpe podcast De Communicado’s. “Ja, haar carrière zit absoluut in het slop. En tegelijkertijd verbaast het mij ook wel een klein beetje: waarom is ze nog zo verschrikkelijk vaak in de entertainmentmedia te zien, te horen en te lezen?”

Collega Lars Duursma: “Ik denk dat een hoop mensen haar misschien ook kennen omdat ze natuurlijk een relatie heeft gehad met Rafael van der Vaart van Ajax.”

Wat zegt Story?

Wat zegt Story-baas Guido den Aantrekker hierover? Hij had Sylvie onlangs nog op de cover. Victor heeft het hem gevraagd. “Hij zegt eigenlijk dat ze niet zo heel vaak over haar berichten, want ze is volgens hem geen publiekslieveling. Dus hij schrijft er niet zo vaak over. Maar dit was een verhaal over haar nieuwe relatie.”

Story heeft de boze ex gesproken van Sylvie’s nieuwe sloopmiljonair. ‘Sylvie viert op Mallorca feest met haar multimiljonair terwijl zijn vrouw in Laren thuis zit met een huilend kind’, luidde de kop. Oftewel: een negatief verhaal over Sylvie. Victor: “Ik denk dat het voor een deel dus is dat we love to hate her.”

Wanstaltig

Sylvie is in het nieuws om te irriteren, denkt Victor. “Haar gedrag is inderdaad gewoon, laten we eerlijk zijn, wanstaltig. Liefde lijkt bij haar vooral te bestaan uit het zoeken naar iemand die een hele grote, dikke portemonnee heeft. Ik denk wat het de lezers van Story, maar ook de kijkers van Boulevard geeft, is dat zij zich daardoor beter over zichzelf voelen.”

En terecht, vervolgt hij. “Want Sylvie Meis is natuurlijk iemand die een bepaald genetisch talent heeft. Ze ziet er fantastisch uit. Ze is gezegend met hele goede genen op dat vlak. Misschien veel meer dan wij als gemiddelde personen. Maar wij zouden ons in ieder geval niet zo slecht gedragen. Wij zoeken niet iemand uit om zijn of haar portemonnee.”

‘Sylvie cultiveert’

Wij voelen ons beter ‘door ons te contrasteren met het wanstaltige gedrag van Sylvie Meis’, aldus Victor. “Dat is volgens mij de reden waarom nieuws over Sylvie scoort. Want haar carrière, dat kan het inderdaad niet zijn. Ik denk dat Sylvie dat op haar beurt ook wel weer een beetje cultiveert, want ze heeft het probleem dat ze minder relevant is geworden.”

Haar sterrenstatus is afgenomen, besluit hij. “En negatieve aandacht is niet fijn, maar het is wel beter dan geen aandacht. Dat is ongeveer het allerergste wat je kan overkomen. Dus ik denk ook dat zij bewust dingen doet. (…) Zelf denk ik dat het wel tijd is voor wat minder aandacht voor Sylvie Meis.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waarom denkt u dat Sylvie Meis zo succesvol is geworden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen