Marieke Elsinga zelden zó boos: ‘AD gaat veel te ver met deze kop’

Zelden zien we Marieke Elsinga zó boos: ze gaat in een filmpje in haar Instagram-stories hélemaal los op het AD. Wat is er allemaal aan de hand? En heeft de Qmusic-dj een punt?

Marieke Elsinga © Instagram

Marieke Elsinga gaat echt helemaal uit haar plaat. De RTL 4-presentatrice zat gisteren eventjes door de AD-app heen te scrollen en schrok zich helemaal het leplazarus. Ze is woest. Maar niet een beetje; nee, echt furieus. In een woest filmpje maakt ze korte metten met de krant, die volgens haar op een walgelijke manier te werk gaat.

Smerige filmer

Wat is er aan de hand? Heeft Angela de Jong weer iets gemeens geschreven over haar programma The Jump? Roept onze nationale buisfluisteraar op tot het schrappen van Marieke’s nietszeggende tv-formats? Nee. De opiniediva van het AD heeft er dus helemaal niets mee te maken. Sterker nog: het gaat echt héél ergens anders over.

Marieke is boos over een nieuwsartikel met de kop: ‘Nederlandse pedo-filmer (72) gaf ouders geld in ruil voor logeerpartijtjes, Britse handlangers de cel in’. “Een man uit Nederland is over een langere periode betrokken geweest bij een pedo-bende waarvan de leden de wereld rondreisden om kwetsbare kinderen seksueel te misbruiken.”

Fúcking gek

Dat artikel is niet aangeklikt door Marieke, maar om de kop kon ze niet heen. “Ik word soms zó fúcking gek van koppen op krantenwebsites – nou, nu noem ik met name even het AD, want daar gebeurt het heel vaak – die zó heftig zijn dat je het nieuws, ook al zou je het niet willen zien en niet willen aanklikken, alleen al in de kop tot je krijgt. Waarom is dat?!”

Ze vervolgt: “Dus ik open net mijn nieuwsapp. Ik dacht: heel even kijken wat er vandaag is gebeurd en er staat een kop waar ik écht verdrietig van word en die kan ik niet meer niet lezen. En ik wil het artikel niet lezen, het gaat over een pedofiel. Ik wil het artikel niet lezen, maar door de kop heb ik eigenlijk alles al gelezen. HOU ERMEE OP.”

Geluidjes raden

De grote vraag is wat Marieke nou eigenlijk verwacht van een nieuwsapp. Ze kan in haar radioshow op Qmusic lekker de kop in het zand steken en geluidjes raden met haar luisteraars – ‘Is dit het geluid van een knisperende cracker in een wc-pot?’ ‘JA, U HEEFT GEWONNEN!’ – maar zo ziet de echte wereld er natuurlijk niet uit.

En juist daar doet het AD natuurlijk verslag van. Het is uiteraard relevant om te weten welke smeerlapperij er plaatsvindt op de wereld en dat dat wel een beetje aankomt bij de mensen, want alleen dan ontstaat er genoeg bewustwording om hard actie te ondernemen. Maar Marieke heeft dat dus liever buiten haar zicht om.

Oorlogsslachtoffers

Je kunt je afvragen wat Marieke dan wél kan verdragen. Gaan artikelen over jonge oorlogsslachtoffers haar ook te ver? Of over massale vechtpartijen en gijzeldrama’s?

Als je dat allemaal wegfiltert, hou je op een gegeven moment alleen nog maar de column van Angela de Jong over. En daar zal Marieke gezien het niveau van haar tv-programma’s ook niet bepaald blij van worden…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Stelt Marieke Elsinga zich aan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen