John de Mol stelt ernstig teleur: ‘Hij is kinderachtig en rancuneus’

John de Mol is een man die zich kinderachtig en rancuneus gedraagt, stelt oud-tv-maker Harry Vermeegen. “Hij geeft geen kansen om excuses te maken. Heel erg flauw vind ik dat.”

John de Mol en Harry Vermeegen © NOS, YouTube

Harry Vermeegen was in de jaren 80 en 90 veel op televisie met voetbalshows als Pisa en De Regenjas. Tegenwoordig maakt hij opiniefilmpjes op YouTube. Heeft hij ergens spijt van als hij terugblikt op zijn tv-carrière? De Party vraagt het hem en dat levert een behoorlijke tirade over mediamiljardair John de Mol op. “Bij hem weggaan was dom.”

Verkeerde keus

Spijt wil Harry het niet noemen, maar: “Het was dom, een verkeerde keus. Je kunt links of rechts afslaan op sommige momenten in je leven, en ik pakte daar net de verkeerde afslag. In de meeste gevallen kun je bij de volgende afslag de weg weer terug nemen, dat ging bij mij niet.”

Waarom ging hij dan weg bij John? “Ik ben ooit bij hem weggegaan, omdat mensen om mij heen graag naar een andere productiemaatschappij wilden. Echter, ik zat al jaren bij De Mol, dus er was een probleem. Om degenen met wie ik dagelijks werkte tegemoet te komen, ben ik bij De Mol weggegaan. Daar zat voor mijzelf geen persoonlijke reden aan.”

Boos en rancuneus

Harry is naar eigen zeggen ‘altijd erg goed behandeld’ door John. “Maar in mijn directe werkomgeving hadden sommigen wél last van zijn bedrijf. Toen ik vertrok, heeft De Mol mij dat zo verschrikkelijk kwalijk genomen, dat hij niets, maar dan ook niets meer met mij te maken wilde hebben.”

Dit speelde zich af eind jaren 90. “En naderhand heb ik wel twintig pogingen gedaan om tot een verzoening te komen. Maar daar voelt meneer De Mol zich te groot en te machtig voor. Hoelang kun je boos en rancuneus blijven? Hij geeft geen kansen om excuses te maken. Kinderachtig en flauw vind ik het.”

André van Duin

Eén ding is zeker: Harry’s status is behoorlijk verwaterd. Hij is nog wel in beeld, namelijk met zijn opiniefilmpjes op YouTube. Die filmt hij op de veranda van zijn woning in Spanje. “Ik vind dat lollig om te doen, anders kan ik het niet meer kwijt. Nu wel.”

Hij besluit: “Er wordt vaak gesproken over André van Duin die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden en zijn carrière heeft veranderd. Nou, zo zie ik dat ook bij mij. Deze rol had niemand mij toegedacht.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat John de Mol zijn macht wel eens misbruikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen