Evert Santegoeds wil dat Beau van Erven Dorens excuses aanbiedt

Evert Santegoeds wil dat Beau van Erven Dorens zijn excuses aanbiedt voor het beschadigen van de reputatie van zijn tijdschrift Privé. “Je kunt Ben Holthuis niet zo voor de bus gooien.”

Beau van Erven Dorens en Evert Santegoeds © RTL, SBS

De Privé pakt in de nieuwste editie uit met een groot interview met Beau van Erven Dorens, waarin de presentator vertelt dat hij over een jaar of drie wil gaan stoppen met het televisievak. Afgelopen weekend heeft de tv-miljonair dat echter ontkend en riep hij zelfs dat hij zich niet kan herinneren met het tijdschrift te hebben gesproken. Heel erg merkwaardig.

Everts telefoon vol

Evert heeft zojuist in zijn podcast Strikt Privé de audiotape van het interview met Beau laten horen en daaruit blijkt dat hij het wél gezegd heeft. Hij valt volgens Evert dus flink door de mand. “Ik wist helemaal van niks, ik kom terug uit Londen vrijdagavond en mijn telefoon liep helemaal vol van berichten dat ik denk: waar gaat dit over?”

Het ging over de beschuldiging van Beau. “Hij zegt gewoon glashard op Instagram: ‘Ik stop helemaal niet en ik heb Privé niet gesproken.’ Nou, daar kwam hij in de loop van zaterdag op terug en toen zei hij: ‘Nou, ik heb ze wel gesproken, maar eind september en wat een leuk verhaal trouwens’, maar daarmee kom je er niet van af.”

‘Voor lul gezet’

Beau is te ver gegaan, vindt Evert. “Want je zet Privé voor lul en mij en iedereen die hier werkt. Ik was er niet zo blij mee, want het tast toch je betrouwbaarheid aan. Dan kun je zeggen: ‘Laat gaan’, en dat zeiden ook heel veel mensen op Instagram, maar ik denk: ik vind het gewoon niet aardig.”

Hij vervolgt: “En vooral omdat ik het nu eens een keer toevallig op foto heb dat er een interview plaatsgevonden heeft en een geluidsopname ervan. Ik denk: nou, dat is een uitgelezen kans om nou eens te laten zien hoe de sterren van Nederland met ons omgaan, want die zijn echt niet in hun eerste leugentje gestikt.”

Week geleden

Co-host Jordi Versteegden begrijpt niets van Beau. “Hoe kun je het dan ontkennen? Hoe kun je het dan vergeten zijn? Want even voor de duidelijkheid: het is een week geleden geweest, hè, dit interview?”

Evert: “Ja, hij zei eerst: ‘Eind september en daarom ben ik het vergeten waarschijnlijk’, maar het was vorige week zondag bij een vernissage van Gerti Bierenbroodspot, waar verder helemaal geen pers bij aanwezig was. En Ben Holthuis is ook niet de eerste de beste in ons wereldje.”

Excuses

Ben Holthuis is een van de grootste verslaggevers in de wereld van de showmedia. Hij verdient excuses, vindt Evert. “Die man loopt al 45 jaar mee in deze business en die mag je ook niet zo voor de bus gooien, vind ik. Ik verwacht eigenlijk nog wel een excuus van Beau, want wat hij gisteren postte is nog niet eens in de richting daarvan.”

Jordi: “Misschien had hij wel een wijntje te veel op op dat moment ofzo. Goed, ik ga jou de kans geven om de hele dag je telefoon in de gaten te houden in de hoop dat Beau van Erven Dorens toch nog eens even contact met jou opneemt en dan hoop ik dat we daar morgen in deze podcast een update over kunnen geven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

BN'ers roepen wel vaker dat ze dingen niet hebben geroepen. Wat betekent dat over het algemeen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen