Gefluister over comeback Geer en Goor: zó reageren beide heren

Gaat het er tóch weer van komen, een nieuw seizoen van Joling & Gordon over de vloer? Volgens Shownieuws wordt er gefluisterd van wel, maar er is één partij die stellig ontkent.

Gerard Joling en Gordon © SBS, RTL

Het was jarenlang een hit op televisie: Joling & Gordon over de vloer, het programma waarin Gerard Joling en Gordon over de vloer komen bij allerlei bedrijven en organisaties. De heren hebben jaren met elkaar samengewerkt op televisie, totdat Goor overstapte naar SBS 6 en Geer achterbleef bij RTL. Er is vervolgens eigenlijk alleen nog maar geruzied.

Tv-reünie?

Nu Gordon bijna transfervrij is – over zes dagen is zijn contract bij Talpa afgelopen – wordt er volgens Shownieuws weer gefluisterd over een tv-comeback van het duo Geer en Goor. Alleen Gordon heeft daar wat bij te winnen; zijn imago ligt aan gort en hij zou dan mee kunnen liften op de populariteit van Gerard. Maar voor Geer dreigt het risico van afbreuk.

Showkenner Bart Ettekoven vertelt: “Ik denk dat het is aangewakkerd door Gooische Vrouwen en toen kwamen De Bauers daar nog eens overheen. Voordat De Bauers naar buiten kwam, heb ik ook al eens in de wandelgangen gehoord dat het wel eens zou kunnen gaan gebeuren dat deze twee weer samen televisie zouden gaan maken.”

‘Zou ervan opkijken’

Bart ziet het niet heel snel gebeuren. “Ik zou er wel van opkijken als dit duo weer samenkomt, want ik heb Gerard wel een aantal keer gesproken en toen zei hij toch wel redelijk duidelijk: ‘Dat ga ik niet meer doen.’ (…) Er is altijd een beetje gedonderd en geroezemoes geweest tijdens de opnames van dit soort series.”

Hij vervolgt: “In beeld was het lachen, gieren, brullen, maar achter de schermen was het ook af en toe een heel groot drama. Dat weet ik omdat Gerard in dezelfde tijd ook Shownieuws presenteerde en wij hier dagelijks met hem te maken hadden. Dan had Gordon weer op het laatste moment afgebeld.”

‘Altijd gedoe’

Als Gordon afbelde, had dat dramatische consequenties voor Gerard, legt Bart uit. “Dan moest Gerard weer én opnames doen van Over De Vloer én dan nog drie optredens ’s avonds in het land, omdat Gordon op een vrije dag van hem had afgebeld. Allemaal dat soort gedoe was er.”

Wat zeggen de betrokken partijen? “Talpa laat weten: ‘Er is nog geen sprake van.’ RTL en Videoland laten weten dat ze er nog niks zinnigs over kunnen zeggen, maar ontkennen het dus niet. Het management van Gerard hebben we gebeld en die zeggen: ‘Klinkklare onzin.’ Dat klinkt dan weer heel erg negatief.”

Vijf minuten

De manager van Gordon blijft meer op de vlakte. “En toen belde ik ook nog even met Nathalie, de manager van Gordon, en toen zei ze: ‘Mag ik je over vijf minuten terugbellen?’ Toen belde ze terug en zei ze: ‘Daar is bij ons nog niets over bekend.’ Daar moest ze dus even over nadenken. Ik dacht: o, zal het dan toch weer wel?”

Wat zegt dit nou? “Ik denk dat er nog geen handtekeningen staan, maar dat er misschien hardop over wordt gefantaseerd.”

Heel rustig

Patty Brard, die een haat-liefdeverhouding heeft met Gordon: “Het zijn entertainers, allebei, dus als het goede bedrag ertegenover staat zetten zij die lachmachine wel weer aan. Ze hebben uiteindelijk het hart op de goede plek. Uiteindelijk zeg ik, hè? Gerard sowieso en Gordon… Is de laatste tijd eigenlijk heel rustig. Heb je daar die manager naar gevraagd?”

Bart: “Ze heeft hem goed in toom. Hij zit nu in Dubai. Hij was natuurlijk even in Amsterdam, maar hij zit lekker daar. Hij vindt het wel prima, geloof ik, op dit moment zo. Ik vind het opvallend rustig.”

Patty: “Exact. Ik denk dat dit een stilte voor de storm is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Gerard Joling een tv-hereniging met Gordon afraden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen