Rutger Castricum had ongemakkelijke avond met Hélène Hendriks

Rutger Castricum had een ietwat ongemakkelijke avond op het Gouden Televizier-Ring Gala. Hij is erheen gegaan voor zijn collega Hélène Hendriks, maar voelde zich er helemaal niet thuis.

Hélène Hendriks en Rutger Castricum © NPO

De grote megaster van Talpa, Hélène Hendriks, is laatst in de prijzen gevallen op het Gouden Televizier-Ring Gala. De halve crew van haar programma De Oranjezomer was meegekomen en ook Rutger Castricum was van de partij. Hij was namelijk te zien als sidekick in die zomerse tv-show en deed het volgens kenners helemaal prima.

Rutger ongemakkelijk

Rutger had een ongemakkelijke avond, vertelt hij in de rubriek In De Wandelgangen. “Ik was bij de Televizier-Ring voor Hélène, wat ik echt heel leuk voor haar vond. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik er wel even doorheen moest komen door die avond, die Televizier-ring tussen al die mensen.”

Hij vervolgt: “Ik bedoel: ergens… Ik weet niet hoe jij het hebt, maar ergens hoor ik er ook gewoon niet thuis. Ik vind mijn werk heel leuk, maar of ik nou zo geschikt ben om over rode lopers te lopen en tussen die mensen te lopen die daar zijn… Dat denk ik gewoon niet.”

Wil hij zelf prijs?

Wil Rutger eigenlijk zelf ook een keertje zo’n Televizier-Ster winnen? “Het makkelijkste antwoord is om te zeggen: mij maakt het allemaal niks uit en ik hoef geen prijzen te winnen, maar ik denk dat ik best wel vereerd zou zijn als ik een keer een prijs win, maar ik heb er niet eentje op het oog.”

Gastheer Wilfred Genee: “Toch moet ik zeggen: toen wij die Ring wonnen, vond ik hartstikke leuk. Toen ik die Ster zelf won, dat vond ik ook hartstikke leuk. Ik heb ook de RadioRing gewonnen. Ook hartstikke leuk. Als dat gebeurt, is het wel heel leuk.”

Vereerd

Wilfred is toch blij met al die prijzen. “Zonder gekheid: je kan altijd wel heel bescheiden doen, van: het maakt me allemaal niet uit, maar ik weet uit eigen ervaring hoe bijzonder het is.”

Rutger: “Nee, daarom, en ik denk ook dat ik daar wel vereerd mee zou zijn.”

Wilfred: “Dus welke wil je winnen?”

Rutger: “Ja, ik heb er niet een… Laat me gewoon beginnen met überhaupt één. Maakt me niet uit welke.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Rutger Castricum uiteindelijk een Zilveren Televizier-Ster verdient?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen