Verspreekt Paul de Leeuw zich? ‘Blij als Hotel Hollandia voorbij is!’

De afschuwelijke kijkcijfers en slechte recensies van Hotel Hollandia lijken Paul de Leeuw veel meer te doen dan hij steeds doet overkomen. “Ik ben blij als het hotel dichtgaat”, verklapt hij.

Paul de Leeuw © SBS 6

Paul de Leeuw is in zijn carrière regelmatig afgeschreven, maar zo fel als nu met Hotel Hollandia waren de critici zelden. Angela de Jong stond na de eerste aflevering zo ongeveer met een hakbijl bij de ingang van het Media Park om de presentator op te wachten. Het was echt verschrikkelijk allemaal voor de 61-jarige presentator.

Gewoon een flop

Lang verhaal kort: Hotel Hollandia zien we natuurlijk nooit meer terug op de buis. “Het is eigenlijk gewoon een flop op de zaterdagavond voor de NPO. Afgelopen zaterdag onder het half miljoen ook gedoken. Dat is wel echt te weinig voor prime time televisie. Zo’n duur programma ook natuurlijk”, zegt showkenner Bart Ettekoven in Shownieuws.

Hoe kijkt Paul er tegenaan dat hij zo hard gebasht is? “Dan moet je gewoon hard werken om het programma beter te maken. Dat is redelijk gelukt en daar ben ik ook trots op, dat we met het team niet bij de pakken neer zijn gaan zitten, maar gewoon: kom op, jongens. Het is je vak, hè? Het is je vak.”

Niemand vermoord

Paul vindt die kritiek vaak ook wel een beetje hysterisch. “Er is niemand vermoord, er is geen brand uitgebroken of er is een land bezet. Het is gewoon een tv-programma dat iets minder werkt en ja, dan is het hard werken.”

Het elimineren van BN’er-gasten heeft wel gewerkt. “Nee. Vorige week waren er weer meer BN’ers. Iedereen zegt maar wat. Je moet proberen het programma goed te krijgen en dat is lastig als je veel kijkers kwijtraakt, maar nogmaals: het is een vak en ik hou van het vak tv-maken. Dat is volgende week afgelopen, dan gaan we weer wat andere dingen doen.”

‘Blij dat over is’

Dan verspreekt Paul zich door te verklappen dat hij niet kan wachten tot Hotel Hollandia voorbij is. Wat hij hierna gaat doen? “Dat weet ik niet. Dat weet ik niet. Ik ben al blij dat het hotel even dichtgaat volgende week en dan ga ik Sinterklaas maken en weer Knoop. Dat zijn ook heel leuke programma’s en dan zien we wel weer.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen