Dolf Jansen gebasht door Story-baas: ‘Ga naar Gaza, sneuneus!’

Dolf Jansen wordt keihard onder vuur genomen door Guido den Aantrekker, de hoofdredacteur van Story. “Ga dan lekker naar Gaza toe, om mee te helpen. Met je deugpraatjes!”

Guido den Aantrekker en Dolf Jansen © SBS, NPO

De oorlog tussen Israël en Hamas leidt op veel plekken in de wereld tot polarisatie en ook in eigen land ontstaan er steeds meer twee kampen. Dat Israël op een gruwelijke wijze te grazen is genomen door de Palestijnse beweging staat buiten kijf, maar partijen verschillen van mening over de mate waarin er mag worden teruggeslagen.

Sneuneus

Dolf Jansen stipt in een berichtje op X het leed van de Palestijnse kinderen aan. “Ik was thuis. Ik was veilig. Ik was in een tv-studio. Ik was veilig. Ik ging hardlopen. Ik was veilig. Ik was in n theater. Ik was veilig. Ik was op de A28. Veilig. Hotel in Zwolle. Veilig. 1 miljoen kinderen in Gaza zijn niet veilig. Onveilig. Nergens veilig. 1.000.000 kinderen.”

Story-baas Guido den Aantrekker, tevens deskundige in Shownieuws, kotst van dit berichtje. “Nou, hup, loop er hard heen, ga helpen! Waar wacht je op? In plaats van al die deugpraatjes voor de bühne. Sneuneus.”

Selectief

Marc Dik, de bekende tv-producent die onder meer De Slimste Mens maakt, sluit zich daarbij aan. “Jij presenteerde ooit Pinkpop, staat mij bij. Zo’n soort festival waar er een paar honderd werden afgeschoten door Hamas en en-passant nog wat gezinnen inclusief kids en kleuters werden gegijzeld. Wees niet zo selectief in je empathie broer.”

Inmiddels heeft Dolf zijn tweet genuanceerd. “Nog een toevoeging: iedereen die me nu vertelt hoe vreselijk het is voor Israëlische kinderen, Joodse kinderen, gegijzelde kinderen etc: ja, JAAAAA! Dat geeft precies aan waarom kinderen geen slachtoffer mogen zijn, mogen worden, van wat er gebeurt. Nooit.”

‘Waarom nou!’

De bekende acteur Loek Peters vindt dat Marc veel te heftig reageert op Dolf. “Weet je wat ik zo gek vind Marc. Hij zegt nergens dat ie geen empathie heeft voor de slachtoffers van de aanslag van Hamas. (Wat 99% zeker wel heeft). Waarom zo’n antwoord met aantijging? Het feit dat wat hij zegt waar is, maakt de aanslag niet minder waar. En en. Niet of of.”

Marc daarop: “Als je begaan bent met kinderen in de oorlog benoem dan niet alleen de slachtoffers aan de ene kant maar gelijk van beide kanten. Verpak je empathie niet stiekem in een statement. Later zag ik een tweet met een geïrriteerde nuancering dat het ook wel erg is voor Joodse kinderen.”

X

Het veelbesproken X-bericht van Dolf:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u de kritiek op Dolf Jansen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen