Luuk Ikink verrast door Frits Wester: ‘Hij is chagrijnig en cranky’

Luuk Ikink had niet verwacht dat Frits Wester in het echt zo’n enorme brompot zou zijn. “Hij was in Expeditie Robinson altijd een beetje chagrijnig. Echt een beetje cranky gewoon.”

Luuk Ikink en Frits Wester © RTL

Nieuwsprogramma’s als RTL Nieuws zijn normaal gesproken niet zo happig op allerlei uitstapjes van zijn journalisten, maar de 61-jarige Frits Wester mocht meedoen aan het afgelopen seizoen van Expeditie Robinson. En daar viel hij behoorlijk op door zijn ietwat nukkige houding. Ook bij Luuk Ikink, vertelt de presentator in De BLVD Podcast.

Mopperkont

Luuk is een beetje teleurgesteld in Frits. “Hij was een beetje chagrijnig altijd in het programma. Een beetje cranky. Dat had ik niet verwacht. Ik dacht van: die gaat er als een soort nestor van die groep een beetje boven hangen en denken van: nou het komt wel goed.”

Co-host Bridget Maasland: “Een positieveling.”

Luuk: “Ja, maar hij was eigenlijk een beetje aan het mopperen.”

Geen eten

Bridget vraagt zich af waarom. “Kan dat te maken hebben met het feit dat je gewoon niet eten krijgt?”

Luuk: “Dat zou heel goed kunnen. Ik heb natuurlijk heel vaak Eilandpraat gedaan, napraten over het programma, en dan merkte je wel dat het gedrag van mensen veranderde naarmate de honger toenam. En ook de verveling, dat ook. En je bent op een gegeven moment niet meer jezelf. Sommige mensen kunnen dat, die worden juist zichzelf.”

Dat zijn mensen die beter op een eiland kunnen wonen dan in de stad, aldus Luuk. “Maar als je dat niet hebt, dan ben je gewoon niet meer jezelf. Of misschien juist wel, maar dan ben je heel erg jezelf.”

Brompotterig

Bridget: “Dan denk ik ook tegelijkertijd weer: ik zag Frits Wester pas bij Humberto Tan ’s avonds heel brompotterig aan een tafel zitten, terwijl John Williams echt de longen uit zijn lijf aan het rappen was. Dat deed hij goed. Iedereen stond met z’n handen in de lucht en Frits zat aan tafel en bewoog nog geen millimeter. En toen had hij wel gewoon gegeten.”

Luuk: “Ja, maar toch, ik herkende wel veel van mezelf in Frits. Ja, ik zou het ook heel moeilijk vinden als jij nu ineens op zou staan en Jump Around gaat staan rappen. Zou ik het moeilijk vinden om dan net als Huub Stapel ook op te staan en als een soort wiskundeleraar mee te doen.”

Niet beweeglijk

Bridget herkent zich in wat Luuk zegt. “Ja, dat zag ik bij Anouk ook toen. Toen Anouk in de studio was, bewoog jij ook niet.”

Luuk: “Ik vind dat wel heel moeilijk, ja. Ja, dat heb ik altijd gehad hoor. Ik ben niet een danser. Je staat altijd een beetje voor schut en je moet dan meedoen, want dit is ook niks, zoals Frits nu zat. Dat is ook een gek gezicht.”

Toch snapt hij Frits wel. “Ik ken die schaamte… Dan sta je daar een soort handdoekdansen te doen, zo met je handen zo, alsof je je rug afdroogt. Ja, dat is het dan. Ja, is echt vreselijk. Ik hou niet van bewegen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Frits Wester (61) deed mee aan Expeditie Robinson. Raar dat RTL Nieuws toestemming gaf?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen