Hélène Hendriks wil als glitter-Tinky Winky naar Televizier-gala

Het zou zomaar kunnen dat Hélène Hendriks straks als een soort glitter-Tinky Winky over de rode loper van het Gouden Televizier-Ring paradeert. “Ik vind dit echt heel mooi.”

Hélène Hendriks en Tinky Winky © SBS 6

Het is voor tv-vrouwen altijd een heel gedoe: wat trek je in vredesnaam aan naar het Gouden Televizier-Ring Gala? Niemand wil de week erop met één champagneglas in een roddelblad staan, dus trekken ze alles uit de kast om een beetje toonbaar voor de dag te komen. Ook Hélène Hendriks heeft allerlei jurken doorgepast en Shownieuws was erbij.

Gek op glitters

Hélène heeft voorafgaand aan die passessie haar voorkeuren kenbaar gemaakt. “Hoe meer glitters, hoe beter. Geblondeerd haar! Hahaha. Nee, ik heb geen gevoel voor mode, dus dan is het wel fijn dat dat gedaan wordt.”

Eerst is een ietwat sobere paarse jurk (foto: rechts) aan de beurt. “Ik vind het een prachtige jurk, ik hou van paars en hij is best wel eenvoud. Minimalistisch, heel mooi.”

Dan komt er een gouden glanzende jurk voorbij: “Ook mooi.”

Buik inhouden

Over een rode jurk is Hélène minder enthousiast. “Hierin moet ik dus de godganse avond mijn buik in gaan houden en dat wil je niet. Ik ga van tevoren nog even lekker eten.”

En dan komt uiteindelijk een soort paarse Tinky Winky-glitterjurk voorbij. Daar is ze echt lyrisch over. “Deze heb ik dus zelf uitgekozen, want ik hou van glitters. Ik vind deze wel heel mooi.”

Aan de desk van Shownieuws zijn ze minder enthousiast. Anouk Smulders: “Dit is net een ABBA-pak.”

Collega Bart Ettekoven: “Ze kan zo de musical in.”

‘Rood is favoriet!’

Anouk vindt dat Hélène voor die rode moet gaan. “Die vrouw heeft echt een lijf waardoor ze alles kan aantrekken en alles goed staat. Mijn favoriet is die rode.”

Collega Dyantha Brooks: “Ja, héél mooi.”

Anouk: “Vrouw, strik eromheen, dit is hem.”

Natacha Harlequin: “Maar de hele tijd je buik in houden is niks.”

‘Het is hysterisch’

Dat zit volgens Dyantha gewoon tussen Hélène’s oren. “Ja, dat is voor haar gevoel, hè?”

Anouk: “Ja, je hebt er ook van alles voor eronder, dat je het omhoog kan trekken en plat. Daar is van alles voor te krijgen. Op zo’n avond moet je misschien ook even je buik inhouden, want ze maakt kans om de ster van de avond te worden.”

Dyantha lijkt minder enthousiast over dat Tinky Winky-pak. “Dit pak is toch hysterisch? Dat ABBA-pak!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke Hélène Hendriks-jurk vindt u het mooist?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen