Hélène Hendriks vergeet John de Mol te bedanken: ‘Deugneusje!’

Hélène Hendriks, een van de meest geliefde vrouwen van de Nederlandse televisie, heeft een Zilveren Televizier-Ster gewonnen. Maar er is ook zelfkritiek én kritiek van buitenaf…

Hélène Hendriks en Yvonne Coldeweijer © NPO, YouTube, RTL

Het is ontegenzeggelijk dat Hélène Hendriks een publiekslieveling is. De SBS 6-ster is vaste gast in ’s lands meest bekeken talkshow Vandaag Inside en heeft afgelopen zomer furore gemaakt door een vervanger neer te zetten die bijna even goed scoort: De Oranjezomer. Ze ging er gisterenavond dan ook vandoor met de Zilveren Televizier-Ster.

John vergeten

Hélène had heel casual gewoon een lekker drukke dag gepland, maar op het podium van Carré was ze uiteindelijk toch nog zenuwachtig. Achteraf is de SBS-queen kritisch op zichzelf: ze is niet tevreden over haar dankwoord. “Ik moest het podium op en toen dacht ik: o jé, ik heb niets voorbereid”, vertelt ze in een liveverbinding met Humberto.

Ze vervolgt: “Misschien wel wat gedachten, maar ik ben helemaal vergeten om VI te bedanken en ook John de Mol. Iedereen heeft een mening over hem en dat mag ook – of dat nou terecht is of niet, dat doet er helemaal niet toe – maar hij is wel degene die heel veel mensen werk bezorgt en ook ’n kans geeft. Dat deed hij bij mij en daarom sta ik hier wel.”

Deugneusje

Er is ook kritiek van buitenaf. Yvonne Coldeweijer gelooft namelijk helemaal niet dat Hélène die speech niet had voorbereid, schrijft ze op haar juicekanaal. “De presentaties en de speeches, jongens… Het was zo cringe. Vond Peter P. nog wel leuk. Maar Hélène 🤦‍♀️ had zogenaamd niks voorbereid.”

Leugenachtig, aldus Yvonne. “Kom op meid, je speech was gewoon gerepeteerd. Zo bang om arrogant over te komen? Is toch niks mis mee? Maar dan… je prijs opdragen aan ‘mensen die het nog meer verdienen’? Hou toch op zeg alsjeblieft. 😂 Dacht nog heel ff dat ze de mensen in de zorg ging bedanken. Verder zag ons deugneusje er wel prachtig uit.”

Doorgestoken kaart

Het is Hélène niet gelukt om ook nog de Gouden Televizier-Ring te pakken met haar genomineerde talkshow De Oranjezomer. “Er klopt niks van!”, reageert Wilfred Genee in Vandaag Inside.

De prijs is uiteindelijk naar Oogappels gegaan. Wilfred: “Een klein beetje doorgestoken kaart, dat kan haast niet anders. Het is wel een prachtige serie, heb ik me laten vertellen. Ik heb het nog nooit gezien, maar de mensen die het gezien hebben zeggen allemaal stuk voor stuk dat het echt geweldig is.”

Beetje gek

Johan had het ook niet aan zien komen. “Die hebben wel een kijkerspubliek dat nooit aan stemmen mee zou doen.”

Wilfred: “Dat maakt het een beetje gek, maar goed. Wij hebben met Hélène en Noa natuurlijk al twee prijzen binnengehaald, dus ze dachten: nu is het mooi geweest. Of niet, Johan, denk je ook niet?”

Johan: “Ja, nee, kijk… De publieke omroep moest natuurlijk wel wat winnen, want zo zit de wereld in elkaar.”

Wilfred: “Of gaan we nu veel te ver? Wat zit je te lachen, Rox? Hahaha.”

Roxane Knetemann: “Hahaha. Oogappels is ook gewoon echt een leuk programma!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hélène Hendriks won de prijs voor beste presentator. Wie verdiende de prijs het meest?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen