‘RTL 4 wil geen opvolger voor Eva? Jawel, ze wachten op Matthijs!’

Meent Peter van der Vorst écht dat hij niet op zoek is naar een vervanger voor Eva Jinek of hebben we hier te maken met een geheimschrijver? “Hij wacht gewoon op Matthijs!”

Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk © William Rutten, Tom Tenseldam

Een beetje vreemd is het wel: terwijl Beau van Erven Dorens en Humberto Tan aangeven dat ze niet meer al te lange seizoenen van hun talkshow willen draaien, roept hun baas Peter van der Vorst doodleuk in de media dat er helemaal geen opvolger nodig is voor Eva Jinek. En dat betekent dus méér Beau en Humberto op de late avond van RTL 4.

Matthijs naar RTL?

Jordi Versteegden, entertainmentjournalist van De Telegraaf, denkt dat Peter niet helemaal eerlijk is. Hij wijst er in een video op de krantensite op dat er al eens contact is geweest tussen beide partijen. “We weten dat Matthijs een paar jaar geleden bijna rond was met RTL”, vertelt hij.

Dat heeft Matthijs toen op het laatste moment afgekapt. “En toen is hij toch bij zijn geliefde NPO gebleven, maar ik hoor inmiddels geluiden dat RTL er echt wel interesse in zou hebben om hem daar binnen te halen.”

‘Peter niet eerlijk’

Mogelijk is Peter van der Vorst niet helemaal eerlijk en wacht hij gewoon het NPO-onderzoek naar Matthijs af, aldus Jordi. “Ik zit daar wel eens over na te denken, want Peter van der Vorst heeft onlangs nog gezegd dat er voorlopig geen sprake is van een extra talkshowhost daar die Eva Jinek gaat vervangen.”

Hij vervolgt: “Het zou er natuurlijk ook mee te maken kunnen hebben dat er een plekje open moet blijven. Dat hij even wacht tot het onderzoek klaar is en dan Matthijs alsnog binnenhaalt. Ik zou dat zelf eerlijk gezegd beter bij hem vinden passen dan Talpa.”

Fatsoenlijk

Matthijs zal zich bij RTL geen misstappen kunnen permitteren. “Nu is de vraag hoe hij dat straks in de praktijk gaat toepassen. Dat is eigenlijk, vind ik, het belangrijkste. Gaan we straks terugzien dat Matthijs zich ook weer fatsoenlijk kan gedragen? Om het maar even plat te zeggen… Daar ben ik benieuwd naar.”

SBS 6? Dat is geen optie voor Matthijs, aldus Jordi. “Dan hangt vriendjespolitiek aan je en ik denk niet dat Matthijs dat op dit moment in z’n carrière kan gebruiken. Ik denk niet dat hij nu voor Talpa kiest. Dat zou ik geen logische stap vinden.”

Ontkenning

Volgens Rutger Castricum is Matthijs zo goed als rond met Omroep MAX. “Ik heb het management van Matthijs gesproken en die zeggen: ‘Dat is gewoon echt totale onzin. We zijn helemaal niet in gesprek.’”

Hij besluit: “Ik heb ook nog even gevraagd hoe het nu met hem gaat en ze zeggen dus dat Matthijs best wel positief is na dat interview in het NRC. Dat hem dat best wel goed heeft gedaan, zegt zijn manager.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen