Caroline van der Plas-vijand in VI-studio: ‘Je hebt me aangerand!’

Het stoom moet uit de oren zijn gekomen toen Caroline van der Plas gisterenavond naar Vandaag Inside zat te kijken. Daar zat namelijk de vrouw die ze veráfschuwt: Marcia Nieuwenhuis.

Marcia Nieuwenhuis en Caroline van der Plas © SBS 6

Caroline van der Plas is ontegenzeggelijk een interessant politiek fenomeen. Als regionaal journalist heeft Marcia Nieuwenhuis haar opkomst van dichtbij aanschouwd en nu heeft ze een boek geschreven over de politica. Een biografie waarin alle facetten van haar leven voorbijkomen, en dus ook zaken uit haar privéleven.

Caroline is wóest

Er is één ding waar Caroline echt wóest over is: Marcia heeft ook een hoofdstuk geschreven over de vechtscheiding met haar eerste man, tevens de vader van haar kinderen. En ze is niet een beetje een woest. Nee, ze is echt in alle staten. Er ligt zeg maar nog net geen hooivork in Marcia d’r voorruit.

Marcia zat gisterenavond in Vandaag Inside. Ze verdedigt zich: “Het is een journalistiek boek ook over haar leven. Het zou dan heel gek zijn om een heel deel van haar leven eruit te laten. Ik denk dat het wel ook iets zegt over wie zij is. Zij is heel vechtlustig, heel strijdbaar en dat zie je daarin ook terug. Dat kan in de politiek ook onwijze voordelen hebben.”

Aangerand

Wilfred Genee leest een reactie van Caroline voor: “Mijn kinderen en ik hebben haar expliciet verteld dat ze ons privéleven heeft aangerand. Mijn kinderen willen hun vader niet in hun leven hebben en hebben daar gegronde redenen voor. Ze hebben nee gezegd tegen Marcia. Toch heeft Marcia onze wens niet gerespecteerd. Dat is een aanranding van ons leven.”

Ze vervolgt: “Mijn kinderen en ik autoriseren dit boek op geen enkele wijze. Ze weet heel goed hoe wij erin zijn en zijn enorm teleurgesteld dat zij de integriteit niet heeft kunnen opbrengen om dit deel eruit te laten. Ze verdient nu geld over de rug van het leed van mijn familie.”

‘Dat is pijnlijk’

Hoe reageert Marcia daarop? Als volgt: “Dat is pijnlijk. Dat snap ik ook. Ik snap de emotie, weet je wel. Een vechtscheiding is niet fraai. Tegelijkertijd is het ook zo: elk huisje heeft z’n kruisje. Ik heb ook een keer een boek gemaakt over mensen met een dubbelleven. Iedereen heeft wel wat in z’n familie. Het is ook realiteit.”

Johan Derksen vindt dat Caroline niet zo moet miepen. “Het wordt nu een beetje in het zielige getrokken van: mijn zoon heeft er zo’n moeite mee, maar er is wel degelijk iets gebeurd, want die vader mag die kinderen blijkbaar ook niet meer zien.”

Bekendste vrouw

Caroline moet een grote meid zijn, vindt Johan. “Caroline is de bekendste vrouw van Nederland geworden, zit aan elke talkshowtafel en dan weet je dat dit soort publicaties tot de mogelijkheden behoren.”

Hij besluit: “Ze moet hier niet moeilijk over doen, want een journalist heeft geen boodschap aan dat soort privé-afwegingen. Dan ben je gewoon een slechte journalist. Als journalist moet je openbaren en de feiten moeten kloppen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vechtscheiding Caroline van der Plas opgerakeld in boek. Relevant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen