Ali B duikt plotseling op, gezellig onderonsje met oud-treitervlogger

Ali B, de rapper die vanwege ranzige misdragingen een sluimerbestaan leidt, duikt plotseling weer op. Hij verschijnt op een foto met oud-treitervlogger Ismail Ilgun. “Waarom?!”

Ali B © Instagram

Er zijn tóch nog mensen die in het openbaar met Ali B gezien willen worden. De oud-Voice-coach die is gecanceld omdat hij een smeerpijp bleek duikt plotseling op op het Instagram-kanaal van oud-treitervlogger Ismail Ilgun. Ze staan samen op de foto met KRO-NCRV-boer Ayoub en verder nog een onbekende Nederlander.

Onverwachte combi

Wat de vier heren aan het doen zijn is onduidelijk, maar Ismail en die televisieboer schamen zich er duidelijk niet voor om te poseren met de controversiële rapper. “I know, onverwachte combinatie”, schrijft Ismail erbij.

Er wordt massaal gereageerd op deze foto. Veel mensen walgen van de breedlachende heren. “Waarom zou je jezelf met Ali B willen associëren?”, is de logische reactie van ene mevrouw Rana.

‘Prima broeder’

Ismail heeft kennelijk geen enkele moeite met de verkrachtingsbeschuldigingen aan het adres van Ali. Hij noemt de rapper een ‘prima broeder’. “Als al mijn fouten geopenbaard werden zouden heel veel mensen mij ook niet aankijken. We zijn mensen. We maken fouten, tonen berouw en gaan verder.”

We moeten ‘wachten met veroordelen’, vindt Ismail. “Plus, als iemand een fout maakt betekent het niet dat hij niet meer verder mag in het leven. Moslims moeten juist het voorbeeld geven, niet je rug terug keren zoals zijn vrienden hebben gedaan. Als iedereen afstand neemt, wie gaat hem dan nog op de juiste manier beïnvloeden?”

Niet vergeven

Mevrouw Rana vindt dat verkrachting niet iets dat je binnen no time even vergeeft. “Er zijn fouten die vergeven kunnen worden, deze fout is er niet een van.”

Daar heeft Ismail geen boodschap aan. “Als Allah je kan vergeven, wat boeit het dan of jij hem wel of niet vergeeft.”

Rana: “Nee klopt het is inderdaad niet aan mij om dit te vergeven. Allah swt zal hem pas vergeven, als diegene die hij onrecht heeft aangedaan hem ook vergeeft.”

‘Klopt niet’

Dat klopt volgens Ismail niet. Allah kan Ali volgens hem ook vergeven als de slachtoffers dat niet doen. “Hoeft niet per se. Allah kan je ook vergeven als degene bij wie je wat hebt gedaan je niet vergeeft.”

Ismail en mevrouw Rana beginnen vervolgens te discussiëren over geloofsinterpretatie. Hoe dan ook: de meeste mensen delen haar mening. Zo zegt een ander: “Niet verwacht dat je met iemand zou linken die zulke dingen op zijn naam heeft staan. 😢 Jammer.”

En weer een ander: “Je moreel kompas is wel beetje scheef.”

Instagram

De foto op Instagram met daaronder de vernietigende reacties:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u zin om Ali B nog een nieuwe kans te geven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen