Caroline van der Plas valt Jan Versteegh aan: ‘Dit is rare televisie’

Caroline van der Plas vindt dat Jan Versteegh een heel naargeestig programma maakt en heeft hem daar live op televisie op aangesproken. “Er zijn uit voorzorg psychologen. Raar toch?”

Jan Versteegh en Caroline van der Plas © MAX

Juist nu er zoveel te doen is over de psyche van tv-kandidaten, denk aan de rel rondom Temptation Island, komt Jan Versteegh met een nieuwe show op SBS 6 waarin het naarste uit de mens naar boven wordt gehaald. Het concept van zijn show De Bondgenoten? Eerst mensen een maand lang (!) laten bonden, om ze daarna keiahrd tegen elkaar uit te spelen.

‘Echt verschrikkelijk!’

Jan mocht vrijdagmiddag een promotiepraatje doen bij Tijd voor MAX. “Stel dat wij met z’n vieren in een team zitten en we zeggen: ‘We gaan strijden, we vinden elkaar aardig en je kunt mij vertrouwen.’ Tót het moment dat er maar een van ons vieren die ton kan winnen. Ja, dan is het toch liever ik dan jullie.”

Gastheer Sybrand Niessen vindt dat onsympathieke televisie. “Verschrikkelijk! Het is toch verschrikkelijk? Eerst ga je met elkaar bonden en dan ga je ze dwingen om elkaar kapot te maken. Verschrikkelijk!”

Team van psychologen

Jan verdedigt zijn verwerpelijke tv-kindje. “Kapotmaken vind ik wel ver gaan. Iedereen staat ook onder observatie van een team van psychologen.”

Sybrand: “Zie je! Er moeten nu al psychologen bij komen! Dat is toch te sneu?”

Tafelgast Caroline van der Plas is het daarmee eens. “Het is toch gek als je een programma maakt… Ja, ik ben een oude vrouw. Nou, 56, niet zo oud hoor, maar een andere generatie… Dat je een programma maakt waarin je al van tevoren moet zorgen dat er psychologen zijn zodat mensen niet beschadigd raken. Dat is toch heel vreemd?”

‘Werkt overal zo’

Jan stelt dat je bij alle realityshows psychologen nodig hebt. “Dat is bij realityprogramma’s eigenlijk helemaal niet zo vreemd. Bij alle realityprogramma’s waar ik aan mee heb gewerkt, zoals Expeditie Robinson en Wie is de Mol…”

Sybrand: “Ja, maar dat zegt ze niet. Eigenlijk zegt ze: ‘Dat is ook al raar.’”

Caroline: “Het concept: we hebben een programma en daar hebben we psychologen voor nodig om dat in goede banen te begeleiden… Dat is heel raar.”

Jan: “Het is juist heel goed om te zorgen: jongens, wat er ook gebeurt, we gaan goed voor deze mensen zorgen.”

Niet al te snugger

De niet al te snuggere Jan blijkt de boodschap van Caroline niet te snappen. Ze heeft geen kritiek op het feit dat er voor dit specifieke programma psychologen worden ingehuurd, maar dat er überhaupt televisie wordt gemaakt waarvoor kennelijk psychologen nodig zijn.

Tv-makers moeten zich eens achter de oren krabben, vindt Caroline. “Ik vind de gedachtegang van televisiemaker tegenwoordig gekkig door te zeggen: we gaan een hartstikke leuk programma maken, maar we moeten wel zorgen voor een soort van vangnet voor mensen, want het kan zijn dat mensen beschadigd raken.”

‘Dat is toch goed’

Jan begrijpt de boodschap niet en zegt verbaasd: “Dat is toch goed? Je kunt het ook niet doen en dan krijg je mensen die jaren later zeggen: ik had wel meer begeleiding gewild.”

Zucht. Voor wie het nieuwe pestprogramma van John de Mol wél wil zien: De Bondgenoten begint vanavond om 21.30 uur en is daarna elke werkdag om 19.45 uur te zien op SBS 6.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen