Yvon Jaspers gebasht door NRC: ‘Door haar stemt men op BBB!’

Yvon Jaspers krijgt ongelooflijk op haar donder van Wilfred Takken, de tv-recensent van NRC. “Boer Zoekt Vrouw verklaart waarom agressieve boerenactivisten zo veel sympathie genieten.”

Yvon Jaspers © Darren Smith

Ze zal zich het apezuur schrikken als ze het NRC openslaat: Yvon Jaspers. Ze wordt daarin neergezet als een soort gevaar voor de democratie. Iemand die ervoor zorgt dat ons land ten gronde wordt gericht. De reden? Ze presenteert het programma Boer Zoekt Vrouw, waarin onbeholpen boeren op zoek gaan naar een liefje.

Boerenmythe

NRC-journalist Wilfred Takken zegt in de krant dat hij zich ‘druk maakt’ om Boer Zoekt Vrouw. “Omdat het niet onschuldig is. Het programma draagt in belangrijke mate bij aan de boerenmythe.”

Hij spreekt van ‘het romantische, nationalistische beeld van het boerenleven als het ware leven, als de traditionele bakermat van de Nederlandse cultuur’. “Als bedreigd cultuurgoed dat koste wat kost beschermd moet worden tegen aanvallen uit de grote stad.”

Lijdende dieren

Het gezellige en kneuterige Boer Zoekt Vrouw staat volgens de NRC-journalist ‘in schril contrast met de grootschalige agrarische industrie waarin miljoenen dieren lijden’. “De populariteit van de mythe verklaart ook waarom agressieve boerenactivisten zo veel sympathie genieten en waarom zo veel mensen op de partij BBB stemmen.”

En daar mogen we Yvon volgens hem op aankijken. De meeste BBB-stemmers zijn ‘gevoed door het sprookje van Boer Zoekt Vrouw, geleid door de boerenlobbyist Yvon Jaspers’, stelt hij. “Ooit kreeg ze voor dat lobbywerk flink betaald. Voor zover we weten doet ze het tegenwoordig onbezoldigd”, sneert hij, wijzend op haar omstreden schnabbels.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Yvon Jaspers een gevaar voor het land?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen