René van der Gijp denkt dat Wilfred Genee niet tevreden is met VI

René van der Gijp heeft het idee dat Wilfred Genee niet tevreden genoeg is met alleen Vandaag Inside. “Maar dat is het helemaal niet René. Ik ben hartstikke blij met ons programma.”

Johan Derksen, Wilfred Genee, René van der Gijp in De Oranjewinter © William Rutten

Wilfred Genee is voor Hilversumse begrippen een harde werker. Hij doet naast het dagelijkse Vandaag Inside ook nog het voetbalprogramma Veronica Offside én een radioprogramma op BNR. Waarom dat allemaal is? Het is een voortdurend gevoel van onrust, legt de presentator uit in de podcast Doorzetters.

Leven in de toekomst

Hoe zit dat precies? Wilfred legt uit dat hij vanaf zijn twaalfde al voetbalpresentator wilde worden. “Het grappige is natuurlijk: omdat ik vanaf mijn twaalfde altijd bezig was om ergens naartoe te werken, heb ik heel lang altijd in de toekomst geleefd, waardoor ik nooit de dingen die ik deed echt heb gewaardeerd.”

Hij vervolgt: “Ik heb de afscheidswedstrijd van Maradona mogen verslaan in Buenos Aires voor 60.000 huilende mensen en ik dacht alleen maar: volgende week ga ik dat doen, ga ik dit doen. Dan zat ik niet in het moment. Dan zat ik te weinig in het moment. En die commentaarpositie ging heen en weer.”

Niet tevreden genoeg

Die afwisseling zorgt ervoor dat je steeds met het volgende bezig bent, aldus Wilfred. “Elke week deed ik wedstrijden in Italië, in Duitsland, in Frankrijk, in Engeland. En te vaak dacht ik: oh dan heb ik volgende week die wedstrijd, die wedstrijd.”

Dat gevoel van onrust wordt wel eens verward met verveling, vervolgt hij. “René denkt altijd dat ik niet tevreden genoeg ben met ons programma. Ik zeg: ‘Maar dat is het helemaal niet René. Ik ben hartstikke blij met ons programma. Ik vind het ook heel leuk om er ook leuke dingen naast te doen, omdat ik nogal onrustig ben.'”

Hele dag in bed

René is een lui mens, vervolgt Wilfred. “René ligt gewoon de hele dag op de bank, komt 12 uur uit zijn bed, want meestal ligt hij tot 5 uur tv te kijken ’s nachts. Dus die kan zich daar niks bij voorstellen. Het heeft niks met mijn waardering voor ons programma te maken, maar meer met de onrust die ik in mezelf voel.”

Nu probeert Wilfred dat te kanaliseren. “Alleen wat ik wel probeer: niet te ver naar voren te kijken wat ik wil bereiken, maar meer dat wat ik doe, dat ik daar wat meer van geniet en dat ik daar meer bij aanwezig ben.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen