Sanne Vogel steunt klimaat-Carice, plakprotest in talkshow NPO 1

Eigenlijk zaten actrice Sanne Vogel en regisseur Guido van Driel gisteren aan tafel bij Tijd voor MAX om over hun nieuwe film te praten, maar plotseling verraste hij de kijker met een plakprotest.

Sanne Vogel en Guido van Driel © MAX

Carice van Houten geniet met haar klimaatprotesten op de A12 veel steun van haar acterende collega’s. Ze is gewoon een topper, vindt ook Sanne Vogel, die is uitgeroepen tot de Groenburgemeester van 2023. “Denk je dat het effect heeft als meer bekende Nederlanders zich laten horen en inzetten voor het klimaat?”, vraagt Sybrand Niessen aan haar.

Stickerprotest

Ja, antwoordt Sanne aan de talkshowtafel van de NPO 1-talkshow Tijd voor MAX. “Zeker weten. Zelf ben ik ook wel bij de supportdemo geweest en ik spreek me ook wel echt uit over fossiele subsidies.”

Dan blijkt haar medegast Guido van Driel, een filmregisseur, opeens twee proteststickers te hebben opgeplakt. ‘STOP FOSSIELE SUBSIDIES’, staat er op zijn shirt. Sybrand: “Jij hebt tijdens de leader, zoals we dat noemen, gauw wat stickers geplakt. Je hebt jezelf niet geplakt, zie ik, maar wel de stickers, dus jij deelt de zorgen?”

‘Dan maar zo’

Dat kan niet anders, aldus Guido. “Zeker, ik heb vorige week maandag ook nog geprobeerd het asfalt te bereiken, maar ik was iets te laat en ik kwam gewoon niet meer door het cordon heen. Ze hielden me tegen en nu doe ik het maar zo. Ik merk dat ik me ontzettend kwaad heb gemaakt sinds ik vernomen heb hoe hoog die subsidies zijn.”

Het is volgens hem allemaal niet normaal. “Dat je dan eerder hoort dat het 4,5 miljard is en dan gaat het nu over 46 miljard. Daar kun je een hoop goede dingen mee doen.”

‘Ik ben kwaad’

Guido is boos. “Ik merk dat ik me er steeds kwader over maak. Dat gaat dan naar de industrie die als eerste wist welk gruwelijk effect het heeft op het klimaat en de mensheid. Die hebben vanaf dat moment een desinformatiecampagne opgestart. Ik vind het heel goed dat Californië de Big Oil gaat aanpakken.”

En met zijn stickerprotest hoopt Guido er op zijn manier aandacht voor te vragen. “Dit is mijn kleine improviserende actie.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Guido van Driel gaat met stickers op zijn borst bij Tijd voor MAX zitten. Helpt dat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen