Dilan Yesilgöz schrikt van Linda de Mol-fragment: ‘Dit is heel hard’

Dilan Yesilgöz is zich helemaal het apezuur geschrokken van een fragmentje uit de Linda de Mol-show Miljoenenjacht. “Ja, deze was hard”, geeft de nieuwe leider van de VVD toe.

Linda de Mol en Dilan Yesilgöz © SBS, NPO

Haar naam is nog niet zo bekend als die van Mark Rutte, maar toch is het de bedoeling van de VVD dat zij hem gaat opvolgen als de premier van Nederland: de nieuwe lijsttrekker Dilan Yesilgöz. Ze zat gisterenavond aan tafel bij Op1 om een groot interview te geven en daarin werd ze geplaagd met een fragmentje uit Miljoenenjacht.

Wie is Dilan?

Thomas van Groningen, de politiek verslaggever van Op1, had dat fragmentje aangevraagd. “Het was zondagavond, ik dacht: laat ik nog even ontspannen voordat het werk weer losbarst. Dat doe ik altijd met een programma waarbij ik echt even tot rust kom en toen was daar ineens Linda de Mol die mij keihard weer die politieke realiteit in trok.”

Linda vraagt daarin aan vijf overgebleven kandidaten: “Van welke politieke partij is Dilan Yesilgöz de lijsttrekker?”

Het blijft vervolgens oorverdovend stil. “Niemand? Dan ga ik het zeggen: de VVD.”

‘Heel hard’

Dilan heeft het fragment al gezien, geeft ze toe. “Ja, deze was hard.”

Thomas: “Dat deed zeer?”

Gastheer Tijs van den Brink: “U zat ook te kijken?”

Dilan: “Nee, ik kreeg hem verschillende keren doorgestuurd. Niet van Thomas, maar het had gekund. Hahaha. Wel met smileys erbij inderdaad!”

77 procent

Hoe zit het écht met Dilans naamsbekendheid? Thomas: “Die paar deelnemers van Miljoenenjacht zijn natuurlijk geen representatief onderzoek, maar er zijn wel echt cijfers van. Wilders is by far het bekendst met 95 procent en onderaan bungelt met 77 procent van de mensen Dilan Yesilgöz. U moet nog wat aan uw bekendheid doen.”

Dilan: “Dat zal ik doen.”

Thomas: “Het is goed dat u er bent vanavond.”

Fragment

Een fragment uit Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen