Man Dyantha Brooks zeer kritisch over voorleesuurtje dragqueens

Mick de Vlieger, de man van Shownieuws-ster Dyantha Brooks, is zeer kritisch over voorleesuurtjes met dragqueens. “Dit is puur en alleen voor de bühne, waarom? Geen idee!”

Dyantha Brooks en Mick de Vlieger © SBS 6

Er is de laatste tijd her en der wat ophef over voorleesuurtjes voor kinderen door dragqueens. Dit is bedoeld om kinderen comfortabel te maken met diversiteit, maar tegenstanders zien het als seksuele indoctrinatie. Ook de man en schoonvader van Shownieuws-presentatrice Dyantha Brooks zijn buitengewoon kritisch.

‘Snap het niet’

Schoonvader Erik de Vlieger begrijpt niets van die voorleesuurtjes. “Van mij mag het allemaal, het is nou eenmaal de keuze van blanke (of witte) ouders met een goed salaris bij de overheid of semi-overheid. Ik vraag me alleen maar af waarom?”, schrijft hij op X.

En zoon Mick, de man van Dyantha dus, is het daarmee eens. “Precies dit.”

Erik: “Ik snap het gewoon niet omdat niemand mij uitlegt waarom het belangrijk is.”

Lammert legt uit

EenVandaag-ster Lammert de Bruin geeft antwoord. “Zodat die kinderen het net als jij (later) ook prima vinden.”

Mick is niet overtuigd. “De ouders van de kinderen die daar zitten geven dat automatisch mee in hun opvoeding. Dit is puur en alleen voor de bühne, waarom? Ik heb geen flauw idee. Ik heb geen boekje voorgelezen gehad van drags of andere optische uitingen om te leren om mensen in hun waarde te laten.”

Verkleedfeestje

Het is níet voor de bühne, vindt Lammert. “Misschien gaat dat minder automatisch dan je denkt hoor. En je opvoeding thuis is één ding. Ik ging eens naar een verkleedfeest van de kerk als oud omaatje. Je verkleed je tenslotte als iemand anders. Had geen idee dat dat raar was als jongetje. Maar dat kreeg ik die dag snel door van kinderen met andere ouders.”

Journalist Chris Klomp vindt het promoten van diversiteit ook goed. “Wat mij betreft gaan transgenders standaard iedere week voorlezen op school. Want je ziet aan de ´volwassenen´ van nu dat acceptatie nog een lange weg te gaan heeft. Mijn hemel, wat een bekrompen en infantiele mensen heb je toch nog steeds.”

Daarop sneert Mick: “Drags en transgenders zijn niet het zelfde, oei.”

Doodeng

Chris begrijpt niets van types uit kamp-Mick. “Kotsmisselijk word ik van die lui. Het ´beschermen van kinderen´ als schaamlap voor hun eigen benepen ´normen en waarden. Die kinderen zijn honderd keer veiliger op zo’n voorleesmiddag dan bij die oh zo gezellig oom die op Twitter keihard ‘PEDO’ roept bij het zien van een transgender.”

Er is niets mis met die voorleesuurtjes, aldus Chris. “Niemand duwt dit door de strot. Die voorleesuurtjes bestaan al jaren. Ze komen pas in het nieuws omdat extreemrechtse malloten de onderbuik weer eens willen voeden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen