Linda de Mol weigert beroemd dieet: ‘Vreselijke stank uit mond’

Linda de Mol (59) heeft in haar leven flink wat diëten uitgeprobeerd, maar met het Atkins-dieet hoeven ze niet aan te komen kloppen bij haar kasteel in Crailo. “Wat een stank uit je mond!”

Linda de Mol © SBS 6, Atkins

Ze heeft er een groot deel van haar likeability aan te danken: haar eeuwige gevecht met de kilo’s. Linda de Mol is er altijd openhartig over geweest op haar verschillende platforms en veel vrouwelijke fans herkennen zich erin. Als grote tv-ster heeft Linda de tijd en het geld om van alles uit te proberen en dat heeft ze dan ook volop gedaan.

Slechte adem

Linda heeft héél wat diëten de kans gegeven, vertelt ze in de LINDA. “Jennifer Aniston zweerde in de zero’s bij The Zone en het South Beach Diet; ik besloot na de geboorte van mijn kinderen te montignaccen. Het werkte, de kilo’s vlogen eraf.”

Maar welk dieet Linda absolúút niet gaat volgen? “Ken je Atkins nog? Mensen die dat dieet volgden, werkten hele leverworsten en stapels gebakken eieren weg. Ik heb het nooit geprobeerd omdat je er zo’n ongelooflijk slechte adem van kreeg zodra je lijf in standje vetverbranding kwam.”

Flauwvallen

Het Atkins-dieet laat Linda dus graag aan zich voorbijgaan. “Leek me niet handig, dat de mensen in mijn omgeving zouden flauwvallen als ik zou uitademen.”

Nee, inderdaad niet zo handig. Tenzij je ooit een keer aan een talkshowtafel komt te zitten met ‘een handjevol sensatiezoekende opiniemakers als Beau, Rob Goossens, Youp en die sneue, intens valse Angela de Jong’ natuurlijk. Bij gebrek aan vallende studiolampen kan zo’n Atkins-gifwolk dan nog wel eens handig van pas komen.

Broekpakken

Wat draagt Linda het liefst nu het niet zo wil lukken met al die diëten? “Broekpakken doen wonderen voor mijn figuur. Ik heb ze in het zwart, donkerblauw, poederroze, ijsblauw en gebroken wit. Van Zara, Baum und Pferdgarten, Zoe Kassen, Arket en een heel dure van Alexander McQueen, die ik tot in de eeuwigheid blijf dragen.”

Ze besluit: “Maar thuis? Dat is een heel ander verhaal. Er waren tijden dat ik mijn zakelijke kleding aanhield totdat ik naar bed ging. Tegenwoordig wil ik meteen alles wat knelt uit en in een zachte joggingbroek, sweatshirt en dikke sokken op de bank.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Linda de Mol weer haar talkshow Linda's Wintermaand kan presenteren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen