Frans Bauer kent Meilandjes niet: ‘Dat is toch een schapenras?’

Frans Bauer is totaal niet onder de indruk van de tv-familie Meiland en de dingen die ze over hem roepen. Hij kijkt echt nóóit naar die soap van hen, vertelt hij. “Dacht dat het schapen waren!”

Frans Bauer en Martien Meiland © RTL

Hij behoort tot de meest geliefde BN’ers van het land: Frans Bauer. Zelfs Yvonne Coldeweijer heeft hem omarmd en daar is Rachel Hazes zó van geschrokken dat ze hem meteen heeft gestrikt voor Holland Zingt Hazes. Elke BN’er in kamp-Coldeweijer is er immers een te veel. Maar salarisstrookje van Rachel of niet: Frans blijft geliefd.

Creepy Bauer

Het is dan ook buitengewoon gewaagd dat de Meilandjes de volkszanger zo hebben beledigd. In de Meilandjes-scheurkalender van dit jaar wordt Frans de lelijkste man van Nederland genoemd. Weliswaar door telg Montana, maar die kalender is natuurlijk door álle leden van de familie goedgekeurd.

Montana heeft er ook helemaal geen spijt van. Ze vindt Frans gewoon een creep, bekent ze tegen Weekend. “O ja, dat heb ik gezegd… Waarom? Ja, dat weet ik niet. Ik had dat al van kleins af aan, dat ik bij hem dacht: wat een rare man. Die vraag kwam langs voor de kalender en dat antwoord popte er bij mij op.”

‘Ken haar niet’

Frans is er totaal niet van onder de indruk, laat hij desgevraagd weten aan het tijdschrift. “Kom ik op hún scheurkalender voor? Ik ken haar niet eens, heb haar nooit gesproken, nog nooit gezien ook. Dus ik zou niet weten waar dat vandaan komt. Als ik ze tegen zou komen, zou ik ze niet herkennen, haha.”

Hij is dus geen Chateau Meiland-kijker. “Nee, ik heb nooit één aflevering gezien. Waarom niet? Ik heb geen idee. Ik ben eigenlijk altijd weg; of in de studio, of ik zit thuis op kantoor mijn dingen te doen of ik ben aan het optreden. Ik heb de Meilandjes echt nog nooit gezien, maar Maris denk ik wel.”

Schapenras

De Heb Je Even Voor Mij-zanger stelt dat hij ‘ook niet een beetje nieuwsgierig’ is naar hun soap. Zou hij op Montana afstappen om verhaal te halen? “Nee, dat interesseert mij ook niet. Ik ken haar niet – en hoe heet die vent ook alweer… Ja, Martien. Ook niet eerder gezien en gesproken.”

Lange tijd dacht Frans dat ‘Meilandjes’ een schapenras was. “Ik was laatst een keer met Maris in Noordwijk. Volgens hebben zij daar zo’n keet of zo waar mensen slapen. Toen waren ze er volgens mij nog mee bezig, met verbouwen. Dus Maris zegt tegen mij: ‘Hier woont Meilandje.’ Ik dacht eerst dat ze het over schapen had. Een Meilandje, haha!”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen