Humberto Tan valt Matthijs af: ‘Burn-outfabriek? Dat móet je weten!’

Humberto Tan kan het bijna niet geloven dat Matthijs van Nieuwkerk niet wist dat De Wereld Draait Door zo’n burn-outfabriek was. “Ja, dat weet je. Je hebt een band met je redactie.”

Matthijs van Nieuwkerk en Humberto Tan © RTL

Matthijs van Nieuwkerk stelt in zijn grote sorry-interview dat hij níet wist dat De Wereld Draait Door zo’n enorme burn-outfabriek was. Wel dat er hard werd gewerkt en dat het verloop hoog was, maar dus niet dat mensen er helemaal kapot gingen. Dat vindt Humberto Tan moeilijk te geloven, zei hij gisterenavond in zijn talkshow op RTL 4.

Burn-outfabriek

De specifieke passage waarin Matthijs deze bewering doet werd door Humberto voorgelezen. “Ik wist natuurlijk van die incidenten. Van mijn driftbuien. Maar wat ik niet wist: dat we zoals op de voorpagina van de Volkskrant stond een burn-outfabriek waren. Dat we zoveel mensen achter de schermen ongelukkig hebben gemaakt. Ziek hebben gemaakt.”

Angela de Jong, die aan tafel zit bij Humberto, kan dat moeilijk geloven. “Kun jij je voorstellen als presentator dat je niet weet wat er met je redactie aan de hand is, waar je iedere dag mee werkt? Als er heel veel mensen uitvallen?”

‘Natuurlijk wist je dat’

Humberto antwoordt dat hij zich dat niet kan voorstellen. “Laat het me zo zeggen: als je het hebt over een burn-out-fabriek, dan heb je het over meer dan een.”

Angela: “Ja, tientallen, weten we.”

Humberto: “Ik heb op de redactie ooit te maken gehad met één medewerker die een burn-out heeft gehad. Dan praat je over jaren. Ja, en dat wist ik, ja. Natuurlijk wist ik dat.”

Band met redactie

Het is normaal om zoiets te weten, aldus Humberto. “Dat weet je, omdat je met de mensen waar je mee werkt – maar goed, dat ben ik, ik ben niet Matthijs – wel een bepaalde band probeert te hebben.”

“Als iemand niet meer verschijnt op z’n werk of weggaat bij je, dan hoop ik dat hem of haar gewoon succes wens en ook vraag: ‘Waarom ga je weg? Wat ga je doen? Kunnen we nog iets voor elkaar betekenen?’”

Het is nog niet duidelijk of Matthijs na zijn NRC-interview ook nog een tv-interview gaat geven.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gelooft u dat Matthijs van Nieuwkerk niet wist van de vele burn-outs bij DWDD?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen