Linda de Mol verhuist met Ik Hou Van Holland: ‘Bang voor Chantal?’

Tina Nijkamp zit er echt al de hele dag over te piekeren: Ik Hou Van Holland keert vanavond niet om 20.00 uur terug op de buis, maar om 21.30 uur. “Is dit vanwege Chantal Janzen?”

Chantal Janzen en Linda de Mol © RTL, Roy Beusker

Je hebt hoofdzaken en bijzaken in het leven, maar wat er vanavond op televisie gebeurt is echt wel shocking: Ik Hou Van Holland, zo’n beetje het enige tv-kindje dat RTL na de scheiding níet heeft afgepakt van Linda de Mol, verhuist. Het nieuwe seizoen, de eerste serie sinds Vieze Jeroentje-gate, begint vanavond om 21.30 uur. En dus niet om 20.00 uur.

Groot raadsel

Bizar, vindt Tina Nijkamp. Ze slaat alarm op haar kijkcijferjuicekanaal. “Ik Hou Van Holland is het eerste programma dat Linda de Mol na twee jaar (!) weer presenteert naast Miljoenenjacht. Het is wel een groot raadsel waarom SBS 6 het opeens om 21.30 uur heeft geprogrammeerd. Sinds 2008 startte alleen één ander seizoen niet om 20.00 uur.”

Door deze beslissing staat Jeroen van Koningsbrugge nu tegenover zichzelf. Hij is teamcaptain bij zowel Ik Hou Van Holland als bij directe concurrent DNA Singers op RTL 4. “Is het omdat 21.30 uur zaterdag bekend staat als makkelijkste slot van de week? Of is het omdat Linda niet tegenover Chantal Janzen en haar ex-programma wil staan?”

Door Chantal?

Chantal keert volgende week zaterdag om 20.00 uur terug met Oh Wat Een Jaar, dat Linda dus is kwijtgeraakt tijdens haar scheiding met RTL. En hóe pijnlijk is het als Chantal daarmee meer kijkers zou weten te boeien dan Linda.

Tina: “Of is het omdat SBS 6 niet te tevreden was met de scores van De Alleskunner om 21.30 uur? Dat staat nu om 20.00 uur. Heel raadselachtig. Eén iemand is er in elk geval niet blij mee en dat is natuurlijk Jeroen van Koningsbrugge. In twee panelprogramma’s tegelijkertijd staan heeft iets treurigs.”

De winnaars

Hoe dan ook: volgens Tina is het vanavond Super Saturday op tv. SBS 6’s Ik Hou Van Holland staat om 21.30 uur dus tegenover DNA Singers (RTL 4) en Denkend aan Holland (NPO 1). “De zeer populaire André en Janny halen fluitend de meeste kijkers, maar voor Linda is het ook een grote belangrijke avond.”

En om 20.00 uur? Dan strijden Beste Zangers (NPO 1), de kick-off van Expeditie Robinson (RTL 4) en De Alleskunner (SBS 6) tegen elkaar. “Winnaar? Beste Zangers, kan niet anders. Slim van NPO om dit programma weer op zaterdag te zetten in plaats van ‘gewoon’ doordeweeks op donderdag.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen