Peter van der Vorst aangevallen in VI: ‘Spant kroon met ranzige tv’

Peter van der Vorst, is dat niet de tegenhanger van John de Mol die wél over een gezonde portie normen en waarden beschikt? Bij Vandaag Inside twijfelen ze eraan: “Hij spant de kroon!”

Temptation Island en Peter van der Vorst © RTL

Stiekem drank in de sinaasappelsap, een bus vol kandidaten met mentale problemen en twee zelfmoordpogingen: de heftige onthullingen over het leed dat RTL veroorzaakt met het amusementsprogramma Temptation Island zijn stuitend. Angela de Jong begrijpt er he-le-maal niets van dat tv-baas Peter van der Vorst dit gewoon blijft uitzenden.

Albert is boos

Albert Verlinde, oud-boezemvriend van Peter, verbaast zich net als Angela over het uitblijven van nationale ophef. “Daar maak ik me oprecht boos over. Als de media over zichzelf praat, dan is het echt: ‘O, er moet nu van De Wereld Draait Door werk gemaakt worden. O, er moet nu van Pierre van Hooijdonk werk gemaakt worden.’”

Hij vervolgt in Vandaag Inside: “En dan hebben we deelnemers aan Temptation Island die allemaal in de problemen zitten, en twee tot zelfmoordpoging aan toe, en dan zegt niemand er wat van. Dan blijft het stil, dan houdt de pers z’n mond omdat het over gewone Nederlanders gaat die dit meemaken en gebruikt zijn door het medium. Dan hoor je niks!”

Principieel

The Voice of Holland werd direct door Peter van de buis gehaald, maar dat gebeurt nog niet met Temptation. Albert: “Dan denk ik: ja, als je nou zo principieel bent over hoe mensen misbruikt worden in een televisie-werkomgeving, moet je nou je scheur opendoen, maar dat doet niemand.”

Wilfred Genee denkt dat Peter in een spagaat zit. Hij moet de financiële kant van het bedrijf ook tevreden houden. “In deze situatie zal geld ook een rol spelen, toch?”

‘Zó kwalijk’

Johan Derksen vindt dat Peter voortvarender moet optreden. “Ik vind het zo kwalijk en zo platvloers om mensen in een tv-programma te zetten en eigenlijk op te stoken dat je je partner moet verneuken, vervolgens met een vreemde partner in een bed stoppen en dan maar hopen dat de dekentjes een beetje heen en weer gaan.”

Hij vervolgt: “Het is ziek dat je dat bedenkt, want de mensen die meedoen zijn een beetje gekkies die geen ervaring hebben met het effect van tv. Dat zijn de stoere jongens, die heel klein worden als ze het zien. Ze komen thuis en hebben dan een probleem op te lossen. Ik vind het echt een weerzinwekkend programma. Dit gaat echt te ver.”

‘Peter spant de kroon’

Dan richt Johan zich tot Peter. “Die Peter moet nooit meer babbels hebben over dat er programma’s zijn die niet netjes of ordinair zijn, want hij spant de kroon met dat programma.”

Wilfred: “Dat hij dat even weet.”

Johan: “Dat hij dat even in z’n zak steekt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Staat de geloofwaardigheid van RTL onder druk door het op de buis houden van Temptation Island?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen