Hans Teeuwen getipt voor opvolging ’te oude’ Maarten van Rossem

Hans Teeuwen zou een mooie keuze zijn voor de opvolging van Maarten van Rossem als jurylid in De Slimste Mens, vindt Telegraaf-ster Pim Sedee. “Dat is ontregelende televisie.”

Hans Teeuwen en Manon van der Zwaal © YouTube, Manon van der Zwaal

De Nederlandse editie van De Slimste Mens onderscheidt zich met de inzet van het bejaarde duo Philip Freriks en Maarten van Rossem, maar de eerste gaat ermee stoppen en de tweede lijkt zijn belofte te breken om gelijktijdig te vertrekken. Toch wordt de roep om het vertrek van de ’te oude’ Maarten steeds luider.

Ontregelende televisie

Veel mensen vinden de Vlaamse versie van het programma veel leuker, omdat de jury daar wordt gevormd door wisselende duo’s van cabaretiers. Dat zou in Nederland ook wel een optie zijn, vindt de bekende Telegraaf-presentator Pim Sedee. Hij heeft ook wel een idee wie dat zou kunnen doen.

Pim nomineert niemand minder dan de grofgebekte cabaretier Hans Teeuwen. “Ik zie Hans Teeuwen er wel zitten. Dat zou wel ontregelende televisie opleveren”, zegt hij in een video van De Telegraaf.

Tina niet enthousiast

Televisieprofessor Tina Nijkamp ziet dat niet zitten, laat ze aan Pim weten. “Misschien dat jij Hans Teeuwen heel leuk vindt, maar ik denk niet dat Hans Teeuwen voor een zo breed publiek toegankelijk dat de KRO-NCRV daarvoor zal gaan kiezen.”

Tina is helemaal niet zo’n fan van cabaretiers in De Slimste Mens. “Ik moet eerlijk zeggen: ik hoop niet dat ze een cabaretier er neer gaan zetten. In België is het een quiz met heel veel humor en cabaretiers. Ik hoop dat we hier weer een eigen variant gaan krijgen.”

Leo of Gerard?

Wie nomineert Tina dan voor de jury? “Misschien een type als Leo Blokhuis of Gerard Ekdom. Misschien zijn dat niet de goede namen, maar ik hoop in ieder geval niet dat het een cabaretier is.”

Tooske Ragas laat in Shownieuws weten dat ze de jury vullen met cabaretiers wél een goed plan vindt. “Zou het kunnen dat ze een beetje naar het Belgische format toe gaan? Daar zitten een paar comedians.”

Nog niet bekend

Collega Bart Ettekoven vindt de tweemansjury in Vlaanderen ook leuk. “De chemie tussen die twee zorgt voor een ontzettend geestig programma.”

Hij besluit: “We hebben nog even met KRO-NCRV gebeld om te vragen: ‘Wat gaat er met Maarten gebeuren? Zijn er al discussies over?’ Dat is nog niet bekend, hebben ze laten weten.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen