Johan Derksen: ‘Maarten van Rossem, wees solidair en vertrek!’

Johan Derksen vindt dat Maarten van Rossem solidair moet zijn met Philip Freriks en gelijktijdig moet stoppen met De Slimste Mens. “Het zou heel onbeschaafd zijn om door te gaan.”

Johan Derksen en Maarten van Rossem © SBS, NPO

Een beetje gênant is het wel: Maarten van Rossem (79) weet nog niet of hij ook wil stoppen met De Slimste Mens als zijn vaste collega Philip Freriks (79) er eind volgend jaar mee ophoudt. Hij heeft altijd beloofd te stoppen als zijn collega zou stoppen, maar nu puntje bij paaltje komt, kan hij kennelijk toch niet zonder de schijnwerpers.

‘Wees solidair!’

Philip maakte gisteren bekend dat hij tegen die tijd wordt opgevolgd door Herman van der Zandt. Die roddels gingen afgelopen juli al, maar toen reageerde Maarten nog als door een wesp gestoken. Kennelijk was hij niet op de hoogte gebracht dat Philip ermee zou gaan stoppen, concludeert Johan Derksen in Vandaag Inside.

Heel gek, vindt Johan het. “Die heeft moord en brand geschreeuwd, terwijl het allemaal in overleg gegaan is met de presentator, dus die heeft Maarten niet uitgelegd wat er aan de hand was. Maarten heeft zich vreselijk laten kennen; die wil daar niet weg. Maar Maarten kan niet anders dan solidair zijn. Die kan niet blijven zitten.”

Wat zegt Maarten?

Wat zegt Maarten er precies over? “Ik word daar al de hele dag door journalisten over gebeld. Wacht, schrijf dit maar op: met een zuurstoftankje achter mijn stoel hoop ik het nog dertig jaar vol te houden”, zegt hij in De Telegraaf.

Wilfred Genee gekscherend in VI: “Die zegt: ‘Ik blijf zitten! Aan het zuurstofapparaat!’”

Johan: “Ja, nee. Hij is aan vervanging toe zo langzamerhand! Hij hangt daar als een zoutzak in die stoel en die presentator is ondanks zijn leeftijd nog hartstikke fit. Die doet het uitstekend.”

‘Stoppen nu!’

Wilfred: “Jij zegt: stoppen nu? Een oproep aan Maarten van Rossem: het is klaar nu?”

Johan: “Het zou heel onbeschaafd zijn als hij dadelijk met een nieuwe presentator gaat zitten en ik denk ook dat de zender dat niet doet.”

Tafelgast Valentijn Driessen: “Niets voor jou?”

Johan: “Nee.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen