Frans Timmermans buigt niet in Op1: ‘Ik hou vast aan mijn baard’

Frans Timmermans zat gisteren met een styliste en een kapper aan tafel bij Op1 en tijdens dat gesprek bewees hij heel erg standvastig te zijn. “Ik hou gewoon vast aan mijn baard.”

Frans Timmermans © NPO

De vrijdagse Op1 staat volledig in het teken van politiek en gisteren kwamen er ook enkele randzaken aan bod. Zo mocht Dyanne Beekman vertellen over het belang van styling bij politici en kapper Ap Israel mocht wat zeggen over de Haagse haardracht. Bij hen aan tafel zat Frans Timmermans, de leider van GroenLinks en PvdA.

‘Op m’n gemak’

Frans hecht weinig waarde aan hun praatjes. “Jullie praten nu heel sterk over hoe je dat organiseert, maar als politicus… Ik heb geleerd voor mezelf, maar dat is heel persoonlijk: ik kan het beste presteren, zeker op tv, als ik op m’n gemák ben. Ik heb jarenlang gedaan wat ik moest, das en pak…”

Hij vervolgt: “Ik was nooit echt op m’n gemak en toen heb ik besloten: als het moet doe ik een das om en anders niet. Ik doe jasjes en geen pakken meer en ik voelde me op m’n gemak. Dat heeft echt geholpen.”

‘Wel een das om’

Dyanne kan zich daar in vinden. “Dat is waar het om gaat. Dat het authentiek is en dat het bij je past. Maar ga je naar de koning, dan is het misschien wél netter dat je een das om doet.”

Frans: “Ja, dat zou ik ook doen.”

Dyanne: “Maar gaat u het land in, dan heeft u wel eens een vestje aan eronder.”

Op1-host Sven Kockelmann: “Een vestje? Ik bedoel: net beneden de 30 graden komt die trui.”

Frans: “Ja, ja… Dan voel ik me op m’n gemak.”

Niet gestyled

Tijs van den Brink vraagt zich af of Frans de waarheid spreekt. “Wordt u niet geadviseerd op dit punt? Doet u gewoon wat u fijn vindt?”

Frans: “Mijn campagneteam weet: je mag me overal op adviseren, maar zeur niet over m’n kleren.”

Tijs: “U bent niet gestyled?”

Frans: “Nee, nee, nee.”

Baard eraf?

Kapper Ap vindt dat de baard van Frans getrimd moet worden en de haartjes op zijn hoofd korter. “Stel nou dat u bij een kapper komt en die geeft u advies: staat u daarvoor open, ja of nee? Net zoals wij hier aan tafel zitten, dan willen we allemaal wel eens een keer een nieuw uiterlijk.”

Als het maar niet over zijn baard gaat, aldus Frans. “Ik heb die baard nou denk ik vier jaar ofzo, vijf. Ik weet het niet precies, maar mijn vrouw zegt al de hele tijd: ‘Scheer dat ding nou toch eens af, man.’ Maar ik voel me er prettig bij en als ik me er prettig bij voel, dan kan ik beter functioneren en ben ik niet afgeleid erdoor.”

De kapper: “Dan moet je het houden.”

Fragment

Het fragment in Op1:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie van de grote drie partijen in de peilingen vindt u het meest premierwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen