Özcan Akyol: ‘Ik heb Thijs Römer altijd al een eikel gevonden’

Özcan Akyol had al een hekel aan Thijs Römer vóórdat de acteur vervolgd werd voor zedenfeiten bij minderjarige meisjes, zegt de opiniemaker. “Ik heb hem altijd al een eikel gevonden!”

Özcan Akyol en Thijs Römer © SBS, NPO

Thijs Römer moet een taakstraf van 240 uur gaan uitvoeren als het aan het Openbaar Ministerie ligt, maar wat beslist de rechter? Gooit die er mogelijk alsnog een gevangenisstraf bovenop? Het wordt vandaag bekend. Wat het oordeel ook luidt: de carrière van de acteur is voorgoed voorbij door zijn wangedrag bij minderjarige meisjes.

Eikel Römer

Jammer? Nee, vindt Özcan Akyol. Hij heeft zolang hij zich kan herinneren al een hekel aan de acteur, bekent hij in de VARAgids. “Ik heb hem altijd al een eikel gevonden.”

Dat heeft vooral te maken met zijn hautaine gedrag, aldus Özcan. “Die man had bijvoorbeeld de neiging om elke avond zeikerige en moreel verheven tweets de wereld in te slingeren, bijvoorbeeld over Caroline van der Plas. Op zulke mensen kijkt hij neer. Nu ja, hij kan maar beter even zijn mond houden.”

Loser Thijs

Communicatie-expert Lars Duursma vindt dat er veel te veel media-aandacht is voor de zaak tegen Thijs. Hij wijst op alle liveblogs die er vorige week werden bijgehouden tijdens de zitting in Assen.

Het is nou eenmaal komkommertijd, werpt Özcan tegen. “Heel Nederland is met vakantie. Dat betekent ook dat er geen persberichten worden verstuurd, er verschijnen geen nieuwe boeken en politici liggen ergens op een strandbedje. Om die reden wordt bijvoorbeeld een loser als Thijs Römer helemaal tot op het bot ontleed.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Had u voorafgaand aan dit proces wél sympathie voor Thijs Römer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen