Neus Victor Vlam afgekraakt: ‘Ben ik serieus de hele dag kapot van’

Victor Vlam, ook wel bekend als opinietornado en de mannelijke Angela de Jong, is een hele dag van slag geweest omdat iemand op internet een lelijke opmerking over zijn neus had gemaakt.

Victor Vlam © SBS 6

Het hoort erbij als je in het publieke domein werkt: kritiek en negatieve reacties. Veel BN’ers kunnen er totaal niet mee omgaan en mediawatcher Victor Vlam erkent dat het soms ook best even slikken is. Hij is natuurlijk niet een échte celebrity, maar haalt als opiniemaker wel steeds vaker het nieuws. En daar reageert men op.

Hoge tolerantie

Victor vindt het part of the job, zegt hij op NPO Radio 1. “Als je in de media en in het maatschappelijk debat opereert, dan moet je verwachten dat er reacties zijn. En als je uitgesproken bent zullen dat altijd positieve en negatieve reacties zijn. Ik denk dat ik een vrij hoge tolerantie heb ook voor negatieve reacties.”

Hoe hoog? “In de zin dat ik denk dat ik er beter bestand tegen ben dan andere mensen. Het is niet dat ik het totaal negeer of niet meeneem, maar je moet het gewoon in perspectief zien als in: dat hoort er nou eenmaal bij.”

Kritiek op neus

Wat raakt Victor wél? “Ja, soms is er gewoon een uitspraak die op de verkeerde manier binnenkomt en dat kan iets heel geks zijn. Ik heb een keer iemand gehad die maakte een opmerking over mijn neus. Ik heb een beetje een wipneus en daar werd ik vroeger natuurlijk ook wel eens mee gepest.”

Hij vervolgt: “Dat zijn typisch van die dingetjes die op de basisschool echt zo’n ding zijn. Maar dat iemand daar een opmerking over maakte… Ik weet nog dat dat binnenkwam en dat ik daar gewoon een dag lang een beetje kapot van was. Ik dacht: dat is heel gek om dat nou te zijn, waarom raakt deze opmerking me nou meer dan de andere?”

Onverklaarbaar

Victor weet het nog steeds niet waarom hij daar de hele dag ziek van was. “Dat kan ik niet echt verklaren. Maar ik denk dat je altijd geneigd bent om daar toch iets om te geven wat andere mensen vinden…. We zijn toch allemaal sociale dieren. Normaal gesproken kan ik het goed buiten houden en dit was een zwak moment voor mij.”

“Maar”, zo besluit hij. “Ik zie het als iets positiefs. Het helpt mij om een dikkere huid te kweken. Ik denk dat je dat nodig hebt. Dat is heel gezond.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Victor Vlam een artiestennaam is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen