Manuel Venderbos kritisch op eigen Shownieuws na slijminterview

Manuel Venderbos is het eens met de kritiek dat zijn programma Shownieuws een slecht interview heeft afgenomen bij de nieuwe Talpa-bobo Frans Klein. “Het mag wel kritisch.”

Manuel Venderbos en Frans Klein © SBS 6

Shownieuws doet niet eens zijn best meer om te verhullen dat de hoofdredactie eigenlijk gewoon gevormd wordt door de Talpa-directie. De showrubriek mocht laatst als eerste Frans Klein interviewen, de omstreden oud-NPO-bobo die nu aan de slag is gegaan voor het enorme directeurenleger van John de Mol, en dat was écht een gênante bedoening.

Propaganda

Er kwam werkelijk geen krítische noot uit bij de Shownieuws-verslaggever van dienst. Geen wóórd over het feit dat hij bij de publieke omroep op non-actief stond vanwege zijn betrokkenheid bij het De Wereld Draait Door-schandaal. Dat is natuurlijk geen journalistiek, maar een goedkoop propagandagesprekje.

Lachwekkend dat zo’n Frans Klein daar ook aan meewerkt, vindt Angela de Jong. Ze zegt in de AD Mediapodcast: “Als jij dus van de NPO komt, wat een journalistieke organisatie ook is en wat gewoon journalistieke waarden hoog in het vaandel heeft staan…”

Twee kulvragen

Dan is het een flinke degradatie naar Talpa, vindt Angela. “Je gaat nu ergens werken waar de nieuwsrubriek al niet eens meer meldt dat er een onderzoek naar jou loopt en waarbij als jou een paar vragen gesteld wordt door een Shownieuws-verslaggever – sorry Manuel, dat je daar werkt – en dat daar ook gewoon twee kulvragen komen. Ja, dat snap ik echt niet.”

Manuel Venderbos, de presentator van Shownieuws die óók de AD Mediapodcast presenteert, geeft toe dat hij het daar wel mee eens is. “Ik vind wel dat je die man ook wel kritische vragen mag stellen.”

Warm bad

Dat mag je in elk geval wel verwachten, vindt Angela. “Maar ja, dan had hij waarschijnlijk niet mogen komen. Toch? De beste betreffende verslaggever.”

Manuel: “Weet ik niet.”

Veelzeggend.

Angela: “Als je vijf minuten mag ratelen wat een warm bad het is… Ja, dat nou ja. Nee. Dus dat vind ik allemaal dingen die ik er heel raar aan vind en waarvan ik denk: hij gooit zijn eigen reputatie te grabbel.”

Geen reputatie

Manuel onzeker: “Vind je dat van mij ook?”

Angela: “Nee, voor jou ligt dat toch alweer anders.”

Manuel: “Ik had al geen reputatie?”

Angela: “Nee, maar goed, jij bent aan het werken. Je hebt een kans gekregen bij Shownieuws en ik snap dat je die grijpt. Maar goed, Frans Klein zit net even iets hoger in de boom.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Shownieuws is ook totáál niet kritisch over Peter Gillis die gewoon door mag bij SBS 6, inclusief Patty Brard. Bang voor de directie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen