Caroline van der Plas haalt uit naar Tim Hofman: ‘Hij is Gods gift!’

Caroline van der Plas begint zich behoorlijk te ergeren aan de iets te grote broek die Tim Hofman volgens haar aantrekt. “Tim, God’s gift to mankind“, noemt de traktordiva hem spottend.

Tim Hofman en Caroline van der Plas © Annemieke van der Togt, Op1

Het is geen geheim dat Tim Hofman een hekel heeft aan alles dat in zijn ogen niet progressief genoeg is. De presentator van BNNVARA mengt zich via het sociale medium X veelvuldig in het politieke debat en daarmee oefent hij veel invloed uit. Hij heeft er bijna 300 duizend volgers, naast zijn bijna 600 duizend volgers op Instagram.

‘Ongemakkelijk’

Tim becommentarieerde aan het begin van de week ook het korte interview dat Caroline van der Plas op locatie gaf aan Op1. Ze kon niet goed uitleggen waarom men op haar zou stemmen en niet op Pieter Omtzigt. “Ja, weet je, ik vind het lastig om te zeggen. Ik ben een heel gezellige vrouw, dat is altijd leuk.”

Een ‘ongemakkelijk moment met hakkelende Van der Plas’, noemt Tim het. Onzin, vindt GeenStijl-journalist Nijman. Hij schrijft: “Heerlijk eerlijk, toch? What you see is what you get. En ik denk dat ze wel echt opgelucht zal zijn als de groei van 1 naar 18 gaat en niet van 1 naar 28. Continuïteit in kleinere stappen.”

God’s gift

Caroline vindt het flauw dat Tim haar eerlijkheid gelijk wegzet als ‘ongemakkelijk’. Ze sneert: “Aldus Tim, God’s gift to mankind.”

En daar verbaast politiek analist Chris Aalberts zich dan weer over: “Caroline meldde pas dat ze zo tegen persoonlijke aanvallen is.”

Tim vindt de sneer van Caroline niet echt origineel. “Goed gevonden 👍🤣”, zegt hij cynisch.

VVD-plamuur

Ene Devika springt voor Caroline in de bres: “Vind dit helemaal niet ongemakkelijk of hakkelend. Hier staat gewoon iemand die geen zin heeft in het spelletje, en die dus niet antwoord geeft zoals we ‘gewend zijn’.”

Tim daarop: “Mwah, ze doet evengoed heel vaak wel mee aan het spelletje. Ik vind de eerlijkheid leuker dan VVD-plamuur, maar vind het ook ongemakkelijk. Ziet er uit alsof ze er gewoon niet op gerekend had.”

Hij geeft toe: “Wel beter dan doodgespindokterde Sophie Hermans-frases die holler zijn dan de gemiddelde blik van iemand aan de GHB op een after om 7.30 uur.”

‘Al zó zuur’

Tim heeft zich overigens ook uitgelaten over het vertrek van SPG-leider Kees van der Staaij, het langstzittende Kamerlid. “Jasje, dasje, wit gezicht en goed articuleren. Meer is er eigenlijk niet nodig om onderdrukkend gedachtegoed als fatsoen met een vriendelijk gezicht te verkopen.”

Gemeen, vinden critici. Telegraaf-journalist Wierd Duk briest: “Zo jong nog en al zo zuur.”

Jack vertrouwt het niet

Is er misschien nog een BN’er met een politieke mening? Ah, aan de andere kant van het politieke spectrum vinden we Jack van Gelder. Hij wil nog even laten weten, ook via X, dat hij Frans Timmermans niet vertrouwt.

Jack: “Wat is het schoolvoorbeeld van een salonsocialist? Timmermans dus. De man die profiteert van het feit dat de PvdA wordt opgegeten door GroenLinks (vroegere CPN) en die alleen voor zichzelf bezig is. Ik had het indertijd meteen met Kaag en nu weer met hem: ik vertrouw ze niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u het idee dat Tim Hofman wel heel erg in zichzelf is gaan geloven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen