Hélène Hendriks uit gevarenzone: ‘Frans Klein vindt jou heel goed’

Hélène Hendriks is definitief uit de gevarenzone: de nieuwe SBS 6-baas Frans Klein is fan van haar. “Hij vindt jou heel erg goed, zei hij nog tegen me, dus wat dat betreft zit je wel goed.”

Hélène Hendriks, Jan Slagter en Frans Klein © SBS, NPO

De SBS 6-sterren staan op scherp: wie mag er blijven en wie moet er vertrekken? Er gaat een nieuwe wind waaien bij het tv-station nu Frans Klein is aangetrokken als televisiedirecteur. Hij heeft jarenlang gezorgd voor hoge kijkcijfers bij de publieke omroep, dus kijkcijferverschrikkers als Dennis van der Geest moeten zich ernstig zorgen gaan maken.

Hélène niet in gevaar

Is Hélène Hendriks ook in gevaar? De presentatrice heeft momenteel haar belangrijkste televisieklus tot nu toe te pakken: de presentatie van haar eigen talkshow De Oranjezomer. Maar ze heeft natuurlijk wel de gunst van Frans Klein nodig om in de toekomst verder te gaan op de ingeslagen weg.

Jan Slagter, boezemvriend van Jan, denkt dat Hélène zich geen zorgen hoeft te maken. “Ik heb hem vanavond nog gesproken en hij komt volgende week een keer hier op bezoek en hij vindt jou heel erg goed ook, zei hij nog tegen me, dus wat dat betreft zit je wel goed”, zegt hij in de Oranjezomer-uitzending van gisterenavond.

Hélène: “Hahaha. Lekker, Frans!”

‘Ik wist het al’

Jan weet al een tijdje over Frans’ Talpa-transfer. “Ja, ik wist het al een tijdje. Er wordt nu heel veel geroepen hoe het nou kan dat hij vertrekt voordat het onderzoek nog niet uit is, maar je kunt je de vraag ook stellen: misschien is er wel tegen hem gezegd… Dat is de vraag die ik heb aan de Raad van Bestuur van de NPO: misschien is hij wel weggestuurd.”

Hélène: “Ja, maar wacht even. Als jij zegt: ‘Misschien is hij wel weggestuurd’… Jij bent heel goed met hem, dús hij is weggestuurd?”

Jan: “Nou, dat zou zomaar eens kunnen. Maar ik ga die vraag gewoon officieel stellen aan de Raad van Bestuur.”

‘Duurt te lang’

Jan begrijpt wel dat Frans een nieuwe uitdaging aangaat. “Dan is het eigenlijk helemaal niet zo gek dat als hij is weggestuurd, dat hij nu bij Talpa werkt. Laten we wel wezen: dit onderzoek duurt nu zó lang… Tom Egbers, Matthijs van Nieuwkerk, Frans Klein… Ze zitten nu al máánden te wachten. Ik vind dat het echt veel te lang duurt het onderzoek.”

Hij vervolgt: “Nogmaals: er is geen misdrijf gepleegd, er is geen justitieel onderzoek, dus ik vind ook dat het nu zijn recht is om gewoon bij Talpa te werken. Hij heeft er ontzettend veel zin in, maar hij heeft altijd tegen mij gezegd – ik heb hem soms elke dag gesproken – dat hij het liefst bij de NPO was gebleven.”

Shownieuws op de bok?

Dat NPO-avontuur is plotseling geëindigd voor Frans. “Als je daar geen toekomst meer hebt, dan heeft hij nu een prachtige toekomst bij Talpa.”

Een prachtige toekomst voor Frans, maar dus niet voor alle sterren van SBS 6. Moet Shownieuws zich zorgen maken? Evert Santegoeds denkt van niet, zei hij gisteren in de podcast Strikt Privé. “Shownieuws zal nog wel even blijven denk ik, want gisteren hadden we meer dan 600 duizend kijkers, dus dat gaat echt wel hartstikke goed.”

Eén ding is zeker: het is nog lang niet rustig op de Talpa-burelen.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen