Renze Klamer tijdens talkshow gewoon op zijn telefoon: ‘Heel mal’

Renze Klamer zat gisterenavond gewoon op zijn telefoon tijdens de live-uitzending van zijn talkshow op RTL 4. Het zorgt voor verbijstering onder kijkers. “Dit is echt heel erg mal.”

Renze Klamer © RTL

Presentatoren van talkshows hebben steevast een oortje in om contact te hebben met de regiekamer. Ze kunnen via die weg ook bepaalde feitjes of cijfers ingefluisterd krijgen. Desondanks besloot Renze Klamer gisteren om tijdens een gesprek met Jeroen Pauw en Gijs Rademaker gewoon zijn iPhone te pakken om een feitje op te zoeken.

Prachtig beeld

Renze had het in de uitzending met zijn gasten over de nieuwste zetelpeiling. Het aantal zetels van D66 ontbrak in het overzicht dat in beeld werd gebracht. Als Jeroen zich afvraagt op hoeveel zetels die partij is gepeild, besluit Renze zijn telefoon erbij te pakken, waarna hij zich een seconde of vijftien afzijdig houdt van het gesprek.

De bekende tv-twitteraar Victor Hopman vindt het hilarisch. Hij deelt het fragment en schrijft erbij: “Prachtig beeld dit, de presentator druk op z’n telefoon, Jeroen doet deze show er even bij.”

Slordig van regie

Renske Holwerda, regisseur van RTL Nieuws, vindt dat het shot van Renze op zijn telefoon helemaal niet in beeld gebracht had mogen worden. “Huu? Werd er wat over gezegd? Anders echt heel mal en slordig van regie inderdaad.”

Ene Matthijs: “Hij zocht even snel op hoeveel zetels D66 staat in de peiling. Slordige regie inderdaad.”

Renske: “Dat hoort eindredacteur te checken en dan in z’n oortje te roepen. Heel gek, alhoewel Genee natuurlijk ook tussendoor op z’n iPad zit, maar daar maakt hij het wel echt onderdeel van z’n show.”

Victor: “Ja, was heel vreemd dat hij dit zelf even ging opzoeken, midden in een gesprek.”

Onprofessioneel

Dit was een moment van onprofessionaliteit en de regie heeft hem daarop gepakt, zegt ene Susanne met een knipoog. “Iemand in de regiekamer heeft even in een paar seconden geregeld dat Renze geen contractverlenging krijgt. 😆”

Linda is er juist ontzettend enthousiast over dat Renze tijdens de uitzending gewoon even lekker op zijn telefoon zat. “Vind het wel verfrissend en informeel.”

Renze reageert

Wat zegt Renze er zelf van? “Haha. We wilden aan tafel weten hoe D66 het deed in de zetelpeiling van I&O Research. Niemand wist het, dus ik dacht ik zoek het wel ff op 🤷🏻‍♂️”, twittert hij.

Alexander Klöpping daarop: “Renze je hebt een oortje!!!”

Renze: “Ik ben sneller.”

Alexander: “Misschien wil je ook de laptop-op-tafel-look omarmen, dan beginnen we een clubje.”

Fragment

Het fragmentje:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Renze Klamer is vijftien seconden aanwezig omdat hij even een peiling wil opzoeken. Belachelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen