Peter van der Vorst teleurgesteld in Eva Jinek: ‘Die twee zijn buren!’

Peter van der Vorst, de televisiebaas van RTL, had geen enkel idee dat Eva Jinek werkte aan een vertrek bij zijn zender. “Ze wonen nota bene bij elkaar in de straat. Hoe is de sfeer nu?”

Peter van der Vorst en Eva Jinek © RTL

Het was gisteren een grote verrassing: Eva Jinek keert na vier jaar RTL 4 weer terug naar de publieke omroep. Ook RTL’s tv-baas Peter van der Vorst, de man die de presentatrice de kans gaf om over een periode van vier jaar bijna 5 miljoen euro (!) te cashen, wist van niets. En dat terwijl hij nota bene bij de talkshowdiva in de straat woont.

Peter teleurgesteld

Tv-kenner Rob Goossens vertelt in RTL Boulevard dat het nieuws onverwacht kwam voor Peter. “RTL bleek ook verrast. Die hebben pas vanmiddag gehoord dat ze die overstap maakt. Ze hebben natuurlijk drie andere talkshowhosts, maar het is toch een kleine overval, want dit was de grootste naam van de vier.”

Rob heeft Peter gesproken. “Die vertelde dat hij toch wel teleurgesteld is, maar hij kan niet anders dan het besluit respecteren. Ze hebben vanmiddag dus even gesproken. Hij heeft het dus ook vanmiddag pas gehoord en de redactie is daarna pas op de hoogte gesteld. Dat is het gekke ook: ze heeft haar laatste uitzending in principe al gehad.”

Statement

Peter is in zijn officiële statement diplomatiek: “We hebben de laatste vier jaar heel fijn samengewerkt met Eva en we hadden die samenwerking graag voortgezet. We vinden het jammer, maar respecteren haar keuze. De afgelopen jaren hebben we een sterke late night programmering neergezet. (…) We wensen Eva veel succes bij AvroTros.”

Het zou een dolksteek zijn van Eva als ze ook haar producent Ewart van der Horst weer meeneemt. Hij kwam vier jaar geleden met haar mee naar RTL 4 en heeft de late avond van die zender helemaal opgetuigd. Gaat hij ook weer voor Eva aan de slag bij de NPO? Rob: “Dat is een heel goede vraag. Ik ga er wel van uit, want ze is heel close met hem.”

Miljoenen

Het is niet ondenkbaar dat Peter en RTL zich een beetje gebruikt voelen. Eva is vier jaar lang vooral veel met vakantie geweest, maar heeft zich in die periode wel enorm verrijkt waardoor ze nu nóg meer kan gaan hobbyen. “Ze kan het zich nu veroorloven om weer een andere beslissing te maken”, zegt Fons van Westerloo in De Telegraaf.

En mediajournalist Jarco Kriek twittert vilein: “Eva Jinek kijkt met plezier terug aan de tijd bij RTL? Ik denk dat hier beter had kunnen staan: Eva kijkt met plezier naar haar bankrekening die plots uit zeven cijfers voor de komma staat door haar tijd bij RTL.”

Dezelfde straat

Story-baas Guido den Aantrekker vraagt zich af of er nu sprake is van spanning tussen Eva en Peter, vooral omdat ze elkaar regelmatig tegen zullen blijven komen in Abcoude, waar ze nagenoeg elkaars buren zijn.

Guido in Shownieuws: “Ik vind het wel heel erg geestig dat zij in dezelfde straat als Peter van der Vorst woont in dat dorp vlakbij Amsterdam. Dat was natuurlijk ooit heel erg leuk omdat Peter haar naar RTL haalde, maar ik weet niet hoe de sfeer nu in de straat is…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Beau, Humberto en Renze blijven over op de late avond van RTL 4. Wie ziet u nu als dé grote talkshowster van de zender?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen