Eva Jinek vertrekt bij RTL 4, tekent vierjarig contract bij AvroTros

Eva Jinek maakt een einde aan de geruchten over haar tv-toekomst. Ze vertrekt bij RTL 4 om aan de slag te gaan bij AvroTros en daarmee doet ze qua salaris een enorme stap terug.

Eva Jinek © RTL

De geruchten gingen al een tijdje en nu is het hoge woord eruit: Eva Jinek vertrekt inderdaad bij haar huidige werkgever RTL 4. Ze gaat vanaf begin 2024 exclusief samenwerken met AvroTros, waar ze een vierjarig contract heeft getekend. “De basis van de samenwerking is een nieuw te ontwikkelen programma waarin actualiteiten en cultuur centraal staan.”

Eva terug naar NPO

Het lijkt erop dat er voorgesorteerd wordt op een De Wereld Draait Door-achtig programma op het oude tijdslot van de talkshow: elke avond om 19.00 uur op NPO 1. Qua prestige een flinke stap omhoog ten opzichte van de late avond van RTL 4, maar qua salaris een megastap achteruit: ze gaat van 1,2 miljoen euro per jaar naar zo’n twee ton per jaar.

AvroTros-baas Eric van Stade is er ontzettend blij mee. Hij aast al langer op een eigen talkshow, aangezien zijn omroep ook al niet participeert in Op1. “AvroTros heeft de nadrukkelijke wens om een onderscheidend programma te brengen waarbij actualiteiten en cultuur de basis vormen.”

Eigen talkshow

Zo’n programma kan Eva perfect dragen, denkt hij. “Eva heeft ruimschoots bewezen dat zij zo’n programma met verve kan dragen. Daarom heb ik haar benaderd met de vraag of ze open stond voor een terugkeer naar de publieke omroep. Haar komst is een verrijking voor AvroTros en de publieke omroep in het algemeen.”

Wat zegt Eva er zelf over? Zij vertelt in het persbericht: “Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen jaren bij RTL. De hele periode was avontuurlijk en ook nog eens heel leerzaam. Nu is het tijd voor iets anders.”

Heel enthousiast

Eva is ondanks haar salarisval ontzettend positief. “Toen AvroTros me vroeg terug te keren naar de publieke omroep om samen met hen een programma te ontwikkelen waarin ik zowel mijn journalistieke kant maar vooral ook mijn hart voor cultuur een plek kan geven, werd ik meteen enthousiast.”

Ze vervolgt: “We hebben heel veel zin om de kijker daar straks mee te inspireren. Op een later moment gaan we de plannen voor onze samenwerking in detail uitwerken, maar eerst komt mijn baby en daar kijk ik nu natuurlijk heel erg naar uit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek naar 19.00 uur op NPO 1?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen