‘Peter van der Vorst gaat tóch Matthijs bellen na vertrek Eva Jinek’

De kans is groot dat Peter van der Vorst, de baas van RTL 4, alsnóg met Matthijs van Nieuwkerk gaat bellen nu Eva Jinek zijn tv-station verlaat, denkt mediakenner Victor Vlam. “Eerherstel!”

Matthijs van Nieuwkerk, Eva Jinek en Peter van der Vorst © RTL

Peter van der Vorst gaf in januari op een vrij koude wijze aan dat zijn tv-zender geen ruimte meer heeft voor Matthijs van Nieuwkerk. De heren kennen elkaar goed, omdat ze in het verleden wél met elkaar spraken over een overstap. “Wat betreft het gedrag waar hij van beschuldigd wordt, daar is uiteraard geen plek voor bij RTL”, sneerde de zenderbaas.

Matthijs naar RTL 4?

Nu Eva Jinek de late avond van RTL 4 inruilt voor een terugkeer naar de publieke omroep, zal Peter wel weer aan de lijn hangen bij Matthijs, verwacht mediakenner Victor Vlam. “Jeroen Pauw wordt natuurlijk genoemd en ik denk dat ook Matthijs van Nieuwkerk een belletje gaat krijgen van Peter van der Vorst”, zegt hij in de podcast De Communicado’s.

Matthijs op de late avond van een commerciële tv-zender? Victor ziet het wel zitten. “Als hij een succesvol programma neerzet, een echte newsy talkshow bijvoorbeeld, dan kan hij weer echt lof krijgen. Dan zie je dat de waardering van het publiek weer terugkomt.”

Imagoschade

Maar de imagoschade van Matthijs is toch enorm? “Ik denk dat het publiek bereid is om Mathijs te vergeven wat er allemaal is gebeurd achter de schermen bij De Wereld Draait Door. Ik denk wel dat hij een interview daarvoor moet geven op televisie. Ik denk ook dat het onderzoek niet nog meer verschrikkelijke feiten aan het licht moet brengen.”

Hij vervolgt: “Maar als dat allemaal goed gaat, dan denk ik dat het voor Mathijs van Nieuwkerk best aantrekkelijk is om weer een dagelijkse talkshow te maken, want dit is zijn kans op eerherstel.”

Op de kaart

Matthijs zou een ontzettende aanwinst zijn voor RTL 4, denkt Victor. “Matthijs van Nieuwkerk is een van de weinige mensen die dat zo goed kan, want hij is ook hoofdredacteur geweest van Het Parool bijvoorbeeld. Het is iemand die ook inhoudelijk echt zo’n programma op de kaart kan zetten. En dat missen ze nu in Humberto, Renze en Beau.”

Hij vervolgt: “Het zijn goede presentatoren, het zijn geen journalistieke zwaargewichten en dat heb je eigenlijk wel nodig om zo’n programma op de kaart te zetten. Ik ben daar eigenlijk best wel enthousiast over. Echt gewoon een newsy programma zou je daar kunnen neerzetten.”

Nieuw elan

Het moet geen DWDD-kopie worden, adviseert Victor. “Het moet echt anders dan De Wereld Draait Door om te zorgen dat je het ook gewoon een nieuw elan geeft, dat het ook echt een nieuw programma wordt voor Matthijs, dat hij niet alleen terug gaat naar oude successen. Ik denk eerlijk gezegd dat hij dat ook best wel goed kan doen.”

Hij besluit: “Een spraakmakende talkshow door Matthijs van Nieuwkerk zou echt leuk zijn op RTL 4. Bij RTL hebben ze op dit moment drie hele goede verdedigers en wat ze echt nodig hebben is een spits. Ik denk dat het aan Peter van der Vorst is om die de komende maanden te gaan vinden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen