Matthijs van Nieuwkerk kan niet meer terecht bij RTL 4: ‘Geen plek’

Matthijs van Nieuwkerk hoeft er na zijn vertrek bij BNNVARA niet op te rekenen dat hij alsnog terecht kan bij RTL 4. “Het is heel simpel: we zijn compleet”, zegt zenderbaas Peter van der Vorst.

Matthijs van Nieuwkerk © RTL

De goden zijn Peter van der Vorst gunstig gezind. Hij was een paar jaar geleden in vergaande onderhandelingen met Matthijs van Nieuwkerk om de overstap naar RTL 4 te maken, maar dat ketste toch af. Achteraf gezien een zegen, want anders had de zender ná het Voice-schandaal ook nog het Matthijs-schandaal op zijn bord gehad.

Geen interesse

Nu Matthijs is vertrokken bij de publieke omroep, staat RTL niets in de weg om hem alsnog in te lijven. Opiniediva Angela de Jong riep onlangs echter dat Peter geen interesse meer in hem heeft: “Die willen niet meer met dit type mensen in één team werken.”

Peter reageert daar nu zelf op in een interview met Veronica Superguide. “Dat las ik, dat ik hem nu niet meer zou willen. Maar nee. Het is al een tijdje niet meer aan de orde. Wat betreft het gedrag waar hij van beschuldigd wordt, daar is uiteraard geen plek voor bij RTL.”

‘We zijn compleet’

De lezing van Angela klopt volgens Peter dus niet, maar onder de streep blijft dezelfde conclusie over: Matthijs hoeft niet meer aan te kloppen bij RTL. “We zijn serieus in gesprek geweest, maar daar is toen niks uitgekomen. Dat is inmiddels lang geleden en ons team met Renze, Humberto, Eva en Beau doet het uitstekend in de late avond.”

Matthijs hoeft dus geen poging meer te doen om de onderhandelingen te heropenen. “Het is heel simpel, we zijn compleet.”

Champions League

Wat vindt Peter van tv-prominenten en als Jan Slagter die het wangedrag van Matthijs vergoelijken door te zeggen dat hij bij De Wereld Draait Door ‘Champions League speelde’?

Peter: “Nou, volgens mij doe je dat op het voetbalveld. Wij hebben gewoon een heel leuke baan, waar de druk soms hoog is. Maar dan kun je nog steeds respectvol met elkaar omgaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet RTL 4 alsnog een poging wagen om Matthijs van Nieuwkerk binnen te halen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen