Jan Slagter: ‘Echt belachelijk dat McFlurry nu 25 cent duurder is’

Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, vindt het belachelijk dat je nu overal een toeslag moet betalen op plastic wegwerpverpakkingen. “De McFlurry is nu gewoon 25 cent duurder!”

Merel Ek en Jan Slagter © SBS 6

Het stoort Jan Slagter mateloos dat er sinds deze maand een toeslag zit op alle wegwerpverpakkingen. Hij vindt dat echt hoogst onnodig. “Ik ga regelmatig naar een benzinepomp en daar koop ik dan een kopje koffie en dan moet je tegenwoordig een dubbeltje betalen voor je bekertje”, briest hij in de talkshow De Oranjezomer.

McFlurry

Jan vindt het belachelijk. “Niet dat ik dat heel erg vind, maar ik vind dat eigenlijk wel een beetje gek. Als je bij McDonald’s zo’n ijsje haalt, zo’n McFlurry, dan betaal je 25 cent voor het dekseltje. Je kunt het niet terugbrengen. Waar gaat dat geld naartoe? Dat gaat dan naar de uitbater, ik weet het niet precies.”

Hij vervolgt: “Ik vind eigenlijk dat die koffie dan ook met een dubbeltje… Want zo’n bekertje kost geen dubbeltje of een kwartje. Ik vind dat die koffie dan naar beneden moet in de prijs, want je betaalt nu gewoon meer voor een kopje koffie.”

Geen keuze

Je wordt gewoon geforceerd om die toeslag te betalen, moppert Jan. “Ik heb geen keuze. De patatboer heeft kartonnen bakjes, maar de koffie in een kartonnen bekertje.. Voordat ik bij de auto ben heb je niks meer in je bekertje…”

Hij kan toch wel een eigen mok meenemen naar de benzinepomp? “Ja, Jezus jongens, dat ga ik toch niet doen? En dan zit het in je auto. Jij doet dat?”

Medegast Özcan Akyol: “Ik lust geen koffie.”

25 cent

Jan blijft ook hameren op die duurdere McFlurry. “Ik vind het gek dat die prijs omhoog gaat en dat bij McDonald’s de McFlurry nu een kwartje omhoog is gegaan. Dat geld gaat dan naar een stichting ofzo?”

Politiek verslaggever Merel Ek: “Nee, volgens mij blijft het bij de uitbater, omdat zij meer moeten betalen om bij te dragen aan het opruimen van zwerfafval.”

Jan: “Ja, maar dat bekertje kochten ze toch al, dus die prijs is niet omhooggegaan. Ik vind al die regels… Een dubbeltje hier, een kwartje daar… Ik bedoel: we betalen ons al scheel. Dit is niet aan mij besteed.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Steunt u de toeslagen op plastic wegwerpverpakkingen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen