Raymond Mens slecht betaald door VI: ‘Het is zeker geen vetpot’

Raymond Mens stelt dat hij met zijn optredens bij Vandaag Inside nauwelijks iets verdient. “Nou, het is geen vetpot moet ik zeggen. Ik denk eigenlijk dat ik wel opensta voor een vast contract.”

Raymond Mens © SBS 6

Door zijn optredens op de barkruk van Vandaag Inside heeft Raymond Mens het afgelopen jaar flink furore gemaakt als Amerikakenner. Hij heeft er zelfs dermate veel bekendheid mee opgebouwd dat hij nu een theatertour kan gaan doen. Maar wat verdient hij nou eigenlijk als vaste gast van VI? Nou, niet echt veel…

Geen vetpot

Het valt tegen, bekent Raymond in de podcast De Communicado’s. “Ik heb wel een Talpa-contract, maar dat is meer gewoon een soort vaste overeenkomst wat ik dan per keer krijg als ik bij Vandaag Inside aanschuif. En dat is het dan. [Of het lekker betaalt?] Nou, het is geen vetpot moet ik zeggen.”

Hij kan daarmee leven. “Ik moet zeggen dat het altijd mijn filosofie geweest is van: televisie doe ik gratis, omdat ik denk dat vanuit de televisie weer andere dingen rollen. Het is goed voor het geven van lezingen, het is goed voor de boekverkoop. En ook nu zo’n theatertour, die had er denk ik niet gekomen als ik niet elke week bij VI zou zitten.”

Overal en nergens

Waarom krijgt hij dan toch betaald van VI? “Ik zou televisie altijd gratis doen, dat doe ik ook regelmatig gratis, maar als mensen naar mij toe komen – en Talpa deed dat – van: dit is het tarief wat we hebben, dan zeg ik: ‘Oké prima, hier is mijn rekeningnummer.’ Zo ben ik dan ook wel weer. Maar het is geen vetpot ofzo.”

Het gaat niet om een exclusieve overeenkomst. Daardoor kan Raymond ook gewoon aanschuiven bij bijvoorbeeld Op1 of Jinek. “Ik zit natuurlijk ook een beetje overal en nergens, dus ik ben niet verbonden aan één zender. Dat zou misschien op een termijn wel logisch zijn, maar dat ben ik nu niet.”

Vast contract

Zou Raymond een vast contract fijn vinden? “Ik zou het best prima vinden hoor, mezelf aan één partij te verbinden. Misschien gaat dat ook wel gebeuren op een gegeven moment, maar dat zou dan in mijn hoofd na de verkiezingen zijn, omdat ik gewoon een heel programma heb uitgestippeld tot dan. Maar ja, je weet nooit…”

Presentator Victor Vlam: “Je onderhandelingspositie is wel goed hoor, voor het komende jaar. Want Talpa investeert natuurlijk wel in talkshows en dergelijke. Dus als zij iemand hebben die gewoon vast voor hen Amerikaanse politiek komt duiden daar… Ik zou denken dat je daar best een aardig salaris uit kunt halen.”

Ton voor Raymond?

Hoeveel zou Raymond kunnen krijgen? Victor: “Ik weet niet precies wat je nu krijgt, maar wat er gezegd wordt over de mensen aan tafel bij VI, dus niet aan de bar: die krijgen 1.000 euro. Ik zou minstens moeten denken dat je daar 500 euro per optreden aan de bar moet kunnen krijgen.”

Raymond: “Dat doe ik nu gewoon als freelancer, zeg maar. Maar als je het echt hebt over een vast contract natuurlijk, dan heb je het gewoon over vaste bedragen.”

Victor: “Ik vind het moeilijker om dat te zeggen, maar volgens mij zou je gewoon makkelijk een ton moeten kunnen verdienen.”

Raymond: “Nee, zou goed kunnen, hoor. En ik moet ook zeggen: ik sta er best voor open.”

Vaste waarde

Tv-expert Tina Nijkamp denkt dat SBS 6 er goed aan zou doen om Raymond te contracteren. Ze wijst erop dat zijn huidige optredens in VI-vervanger De Oranjezomer ook succesvol zijn. “Hij lijkt een vaste waarde te worden in De Oranjezomer aan tafel en dus met veel succes.”

Ze wijst vandaag op haar kijkcijferjuicekanaal op de mooie kijkcijfers van gisterenavond: “Ik denk dat we Estavana Polman, Rutger Castricum en Raymond Mens nog wel vaker aan tafel zien bij De Oranjezomer.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Doet SBS 6/Vandaag Inside er goed aan om Raymond Mens exclusief vast te leggen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen