Fidan Ekiz blijft opduiken bij de commerciële tv: ‘Weg bij NPO?’

Fidan Ekiz zit om de haverklap in talkshows op de commerciële televisie. Na het weekend verschijnt ze alweer in die van Hélène Hendriks. “Wil ze misschien overstappen naar RTL of SBS?”

Fidan Ekiz © RTL

Op1-presentatrice Fidan Ekiz staat op de loonlijst van WNL, maar buiten die wekelijkse klus om doet ze betrekkelijk weinig voor de omroep. Wel verschijnt ze continu ergens anders: tot voor kort zat ze de hele tijd in HLF8, vorige week was ze nog te zien in de RTL-talkshow van Renze Klamer en op maandag zit ze in de SBS-show van Hélène Hendriks.

Buiten deur spelen

Het valt Rob Goossens op dat zelfs de woke-docu die Fidan onlangs maakte niet onder de vlag van WNL valt. “Dan denk ik van: ja, maar waarom maakte je hem überhaupt voor BNNVARA? Dit kan toch ook bij WNL? Dan wil BNNVARA hem niet meer hebben en dan wijkt ze uit naar Omroep Max. Wéér geen WNL”, zegt hij in de BLVD Podcast.

Hij vervolgt: “Ik vind dat heel gek. We weten natuurlijk: Fidan is een ontzettend onafhankelijke vrouw, dus misschien dat ze het wel leuk vindt om ook een beetje buiten de deur te spelen. Maar dat ze echt alléén maar buiten de deur aan het spelen is… Ja, dan ga ik me toch een beetje zorgen maken over de over de verhoudingen tussen WNL en Fidan.”

Shoppende Fidan?

Luuk Ikink vraagt zich af of Fidan misschien wel wil overstappen naar RTL of SBS, waar de salarissen over het algemeen iets hoger liggen. “Denk je dat zij een beetje aan het shoppen is? Dat ze een beetje aan het rondkijken is van: waar zou ik nog meer televisie kunnen maken? Misschien wel bij een commerciële zender.”

Rob: “Ja, dat dat vind moeilijk te zeggen. Kijk, ze heeft sowieso veel meer in haar mars dan wat ze bij Op1 doet. Alleen al De Nieuwe Maan, wat natuurlijk een talkshow met een veel kleiner budget op een veel minder prestigieus tijdstip was, dat was eigenlijk leuker dan hoe ze nu Op1 doet. Maar daar kan ze zelf vrij weinig aan doen; het format is heel strak.”

Om zich heen kijken

Het zou Rob niets verbazen als Fidan meer wil. “Fidan is iemand die het ene onderwerp helemaal niet interessant vindt en het andere juist heel erg. Dus wat dat betreft, ja, snap ik wel dat zij om zich heen… Als het inderdaad zo is dat ze om zich heen het kijken is van: waar kan ik terecht?”

Hij vervolgt: “Maar ja, ik hoorde ook van achter de schermen dat zij HLF8 gewoon had kunnen overnemen toen dat nog bestond. Dat ze toen echt een heel mooi aanbod, echt lucratief aanbod van Talpa heeft gekregen. Maar dat ze toen heeft gezegd van: ja, maar dat is ook weer niet de bedoeling, want dan ben ik vijf dagen per week in de weer en dat is niet te combineren met mijn kind.”

‘WNL, grijp in’

Luuk vindt dat WNL moet ingrijpen om het Fidan meer naar de zin te maken. “Ik vind het wel gek, want ook bij WNL weten zij wie Fidan Ekiz is, daarom hebben ze haar denk ik ook aangenomen en gevraagd om die talkshow te doen…”

Hij vervolgt: “Waarom zouden zij dan niet gewoon denken: nou weet je wat, we gaan die talkshow zó maken dat zij zich daar zo comfortabel in voelt en helemaal uit de voeten kan komen? Want bij de vooravond kon ze veel meer van zichzelf kwijt dan nu bij Op1.”

Rob: “Ja, dat ben ik helemaal met je eens.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen