Diabetespil Ozempic grote hit onder BN’ers? ‘De helft gebruikt het!’

Het veelbesproken diabetesmedicijn Ozempic is een hit onder bekende Nederlanders; ongeveer de helft van hen gebruikt het, stelt Mick de Vlieger, de man van Shownieuws-ster Dyantha Brooks.

Ozempic © Novo Nordisk

Veel celebrities zijn in de ban van Ozempic sinds Kim Kardashian liet weten dat ze in een mum van tijd zeven kilo was afgevallen dankzij dit ‘wondermiddel’. Het is in werkelijkheid een diabetesmedicijn dat alleen op recept verkrijgbaar is en niet bedoeld is voor een omhooggevallen celebrity die over twee weken in een bepaalde jurk wil passen.

Suïcidale gedachten

Ozempic kwam gisteren in het nieuws omdat het Europees Geneesmiddelenagentschap een verband onderzoekt tussen het gebruik van het medicijn en suïcidale gedachten. En dat komt dus eventueel bovenop de reeds bewezen bijwerkingen. “Het is echt bedoeld om een ziekte te behandelen”, aldus internist Liesbeth van Rossum bij EenVandaag.

Mensen die dit medicijn écht nodig hebben, kunnen het nu niet gebruiken door mensen die meegaan met de ‘hype’. “Het nadeel is dat als je stopt met dit middel, je weer aankomt. Het is geen quick fix, maar iets wat op lange termijn begeleid en onderhouden moet worden”, aldus Ömrüm Aydin van de Nederlandse Obesitasstichting.

Helft van de BN’ers

Ondanks dit alles heeft ondernemer Mick de Vlieger, waarschijnlijk via zijn vrouw Dyantha Brooks (presentatrice van Shownieuws), begrepen dat Ozempic echt een rage is onder BN’ers. Dit soort middelen zijn verkrijgbaar onder meerdere namen, waaronder ook Saxenda, Wegovy en ‘paardrijden’.

Mick twittert: “Ozempic is wel de meeste bizarre hype. Allemaal prediken voor overgewicht en body positivity, maar tegelijkertijd diabetesmedicatie misbruiken met tekorten als gevolg. Wat een generatie. En ja, ik heb het over half bekend Nederland.”

Hollywood-sterren

Dit is over komen waaien vanuit Amerika, aldus Mick. “Hollywood-sterren prijzen het daar aan.”

Mick, zelf een spierbonk, stelt dat je dit soort medicijnen helemaal niet nodig hebt voor een gezond lijf. “Gewoon niet vreten. Simpel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar ergert u zich meer aan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen