Twan Huys toe aan vernieuwing? ‘Het is voorbij met College Tour’

De Twan Huys-show College Tour bestaat over zes maanden alweer vijftien jaar. Is dit jubileum een mooi moment om ermee te stoppen? Radioster Niels van Baarlen denkt van wel.

Twan Huys © Joy Hansson

Er was een tijd dat College Tour hét Nederlandse podium was om de groten der aarde te interviewen, zoals Richard Branson, Sting, Louis Theroux en Christine Lagarde. Ook grote namen van eigen bodem zoals Johan Cruijff, Joop van den Ende en Jan Peter Balkenende schoven aan. Maar hoe is het nu, vijftien jaar later?

‘Format is sleets’

Het is duidelijk dat de ambities van de College Tour-redactie enigszins zijn gaan liggen. In de afgelopen serie zijn usual suspects Sigrid Kaag en Caroline van der Plas geïnterviewd, en verscheen Jutta Leerdam om over haar relatie met een YouTube-ster te praten. Dat kan volgende keer toch ook gewoon in Shownieuws of RTL Boulevard?

Niels van Baarlen, onderdeel van de belangrijkste show van Radio 538, denkt dat het format sleets is geraakt. “Ik vind toch: College Tour is klaar. Het gaat te lang door. Daar zaten ooit de grootheden. De dalai lama zat er geloof ik en Barack Obama, weet ik veel, en we komen nu in het rijtje Kaag, Van der Plas.”

‘Who cares?!’

Tim Klijn, zijn collega in de 538-ochtendshow, denkt dat het nog steeds wel onderhoudend is. “Mwa, ik denk dat veel mensen toch wel benieuwd zijn.”

Nou, dat valt volgens Niels wel mee. “Jutta Leerdam zat er vorige week! Who cares?”

Tim: “Ja, ik denk niet dat veel mensen benieuwd zijn naar Jutta Leerdam.”

Niels: “Precies. Die heeft niet de statuur om in College Tour te zitten.”

Lekker wijf

Sidekick Rick Romijn begrijpt de keuze voor Jutta juist wél. “Het is wel een lekker wijf.”

Niels beaamt: “Dat wel. Dat dacht Twan Huys ook waarschijnlijk. Die dacht: ik wil na Kaag wel een keer een lekker wijf. Hahahaha.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is het format van College Tour sleets geraakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen